Många falska konsertbiljetter säljs – arrangörerna uppmanar till försiktighet

Skribent:

Live Nation, Luger och Ticnet varnar för falska biljetter. I ett gemensamt pressmeddelande skriver de:

Det har uppdagats fler falska biljetter än vanligt till våra konserter och evenemang på andrahandsmarknaden den senaste tiden. Live Nation, Luger och Ticnet vill härmed officiellt varna folk och fans från att köpa biljetter på andra ställen än av arrangören auktoriserade återförsäljare.

Den senaste tiden har antalet ogiltiga biljetter på marknaden ökat via andrahandsförsäljning. Försäljning via Blocket och Tradera är överrepresenterat, men biljetterna förekommer även på andra sajter. Det är ofta väldigt svårt eller omöjligt att med ögat skilja på en giltig och en falsk biljett. En falsk biljett är inte giltig vilket innebär att man inte blir insläppt på arenan samt saknar försäkring och garanti gentemot inställda evenemang. Därför uppmanar vi alla att undvika att köpa biljetter i andra hand, både privat och via andrahandstjänster.

Vi uppmanar också alla som upptäcker att de blivit bedragna med falska biljetter att göra en polisanmälan. Fler polisanmälningar och information om bedragarna gör att möjligheten att få bukt på problemen ökar.

På både LiveNation.se och Luger.se framgår tydligt via vilken auktoriserad återförsäljare man kan köpa biljetter tryggt och säkert till respektive evenemang.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

22 mars, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. […] Lasses blogg om borgerlig idétorka,  Jan Andersson om borgerlig lönesänkningstävling, Kulturbloggen om att se upp för falska konsertbiljetter, Utredarna om Europeisk chockterapi, Nemokrati om Bildt, […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *