Det är hårt spel om Spotifyutmanaren Wimp

Skribent:

När jag slog på Spotify häromdagen noterade jag att Miles Davies försvunnit. Jag har en gammal Netbook från Asus som är kopplad till stereon och lyssnar på nästan all musik genom den. Då och då försvinner musik som jag brukar lyssna på. Nu senast Miles Davies. Visst är det bekvämt med Spotify men för mig är en tjänst bara användbar om musiken jag vill lyssna på finns. Annars köper jag hellre skivor som jag är garanterad att kunna lyssna på. Dessutom är Spotify dåliga på att meddela om förändringar och kvalitetsskillnader på olika inspelningar.

Nu verkar det dessutom som om förlaget Schibsted har allvarliga planer på att lägga beslag på Wimp. Wimp är nyare än Spotify och har ett jämförbart utbud. Schibsted är en norsk mediakoncern som redan äger en hel del webbtjänster och fungerar säkert bra som ägare av en musiktjänst. Spotify ägs till stor del av musikindustrin. Exakt vad som blir annorlunda om en musiktjänst ägs direkt av musikindustrin vet jag inte. Min uppfattning är subjektiv men jag tycker att musikindustrins arrogans skiner igenom i Spotify. Om det blir annolunda med Wimp vet jag inte men jag är beredd att prova ett alternativ. Schibsted har lagt ett bud på aktierna i Wimp. Först med tidsgräns i ett försök att köpa 90 procent av aktierna. Det hade gjort det möjligt att lösa in resten. Nu har tidsfristen förlängts och villkoret om 90 procent tagits bort. Schibstedt har en majoritet av aktierna och säger sig vara nöjda med vad de kan få (enligt IT24).

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 mars, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *