Ozzy tar med sig Black Label Society

Skribent:

Det återförenade Black Sabbath kommer ju inte till Sverige i vår, men Ozzy Osbourne och Geezer Butler, Slash och Zakk Wylde kommer. Nu kommer beskedet att de dessutom tar med sig Black Label Society.

Här kan du läsa pressmeddelandet:

För en tid sedan kunde vi meddela att Ozzy Osbourne & Friends ersätter konserterna med Black Sabbath i Stockholm och Malmö i sommar. Ozzys vänner innefattar bl.a. originalmedlemmen Geezer Butler, Slash och även hans vapendragare till gitarrist Zakk Wylde. Nu kan vi meddela att förutom att spela tillsammans med Ozzy kommer Zakk Wyldes egna band, Black Label Society, inleda kvällarna på stadion i Stockholm och Malmö.

Kanske har Zakk Wylde gjort sig mest känd som strängbändare nummer ett i Ozzy Osbournes band. Har man Mörkrets prins som arbetsgivare så är det lätt hänt att man hamnar i bakgrunden men det Wylde har skapat utanför Ozzys sfär går inte att sjunga illa om. Tvärtom!

När Wylde och Osbourne tog en paus från varandra på mitten av nittiotalet tog det inte lång tid förrän de rastlösa fingrarna ville arbeta igen. Tillsammans med ett gäng nära vänner drog han igång Black Label Society, ett band som mixade upp Sabbath-aktig rock med ett sludgigt dito. Förstlingsverket ”Sonic Brew” satte en ny standard som följdes upp och pressades mer och mer för vart och ett album som följde. Med ”Order of the Black”, bandets åttonde album, ramlade de rakt in på Billboard 200’s fjärde plats och fick kritiker att överösa skivan med superlativ och rosor.

Med dessa framgångar har också publiken vuxit sig både större och mer hängiven. Och inte undra på det; en live-upplevelse med Black Label Society är som ett svettigt kultmöte där alla är överens om att Wylde och hans anhängare är det bästa som hänt hårdrocken på denna sida millenniet. Så att addera Black Label Society till Ozzys vänlista i Sverige känns inte bara stort, utan självklart.

Fler vänner tillkommer…

Konsertinfo
25.5 – Stockholm, Stockholms Stadion
2.6 – Malmö, Malmö Stadion

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 mars, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *