Åh ibland är Aftonbladet patetiskt löjliga i rapporten kring den nyfödda prinsessan

Oj vad kvällstidningar som Aftonbladet har att göra nu när det blev en prinsessa.

Den där konkurrens med att vara först med något mellan tidningar är ibland löjlig. I dagens medievärld där saker sprids snabbt är det sällan så mycket att skryta med.

Under onsdagen den 22 februari spreds det snabbt via sociala medier, främst Twitter och Facebook, att en lång kortege av svarta bilar och en ambulans åkt från prinsessan Victorias och prins Daniels bostad till Karolinska Sjukhuset och BB-avdelnignen.

Traditionella tidningar som Aftonbladet var alltså inte först. Och var gör de då? Jo då skryter Aftonbladet med att de var först med att ringa hovets pressavdelning. Oj, vilken imponerande insats.

När en tidning gjort ett eget arbete, exempelvis grävt och avslöjat något, då är det rätt att skryta, absolut. Men när sociala medier varit flera timmar före och det enda Aftonbladets reporter varit först med är att ringa en presschef, då är det inte mycket att skryta över.

Jag tycker för övrigt det är löjligt när medier skryter över att de är först med något som de fått tips om och inte egentligen ansträngt sig något själva för att ta fram.

Det är förresten står skillnad på att vara på en pressträff med enbart journalister och en bloggträff. Journalister går i cirklar som ensamvargar och är livrädda att dela med sig av något medan bloggare är sociala och utåtriktade och länkar till varandra.

——-

För övrigt är det positivt att det finns någon riktig rolig nyhet som att prinsessan Victoria och prins Daniel fick en dotter nu på torsdagsmorgonen och att allt tyckts ha gått bra. Oavsett om man är för eller emot monarkin är det roligt när barn föds och det går bra. Grattis till de två nyblivna föräldrarna.

Ur DN:

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fått en dotter. Det berättade prins Daniel vid en pressträff på Karolinska sjukhuset klockan 7 på torsdagsmorgonen,.

– I morse klockan 4.26 föddes en 51 centimeter lång och 3.280 gram tung och väldigt söt prinsessa, sade en märkbart stolt prins om den blivande tronarvingen.

Relaterat:
Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, SVT och Expressen och Martin Moberg.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

23 februari, 2012

Det här inlägget har 3 kommentarer.

 1. zoega59 skriver:

  Min personliga åsikt är att Aftonbladet är den största skittidningen på marknaden efter svensk damtidning

 2. Bebe skriver:

  Funderar på att bli mer pro kungahuset nu eftersom Sveriges statsöverhuvud under lång tid kommer att vara en kvinna. Vi lever snart i ett matriarkat, eller?

  • lottie skriver:

   Kära ”BeBe” – vilket århundrade kommer du ifrån?

   Jag förstår inte varför det är så farligt att en kvinna kommer att vara stadsöverhuvud ett par årtionden – de har ju ändå ingen större makt?

   Ja, menar – säg någonting bra som vår nuvarande kung har gjort.
   Jag tänker att Silvia har gjort fan så mycket mer – i alla fall när det gäller välgörenhet (som hennes sjukhus och fond)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *