Minister Kristersson har gett maktens arrogans ett ansikte

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) hotas av en misstroendeomröstning, efter beskedet att han inte tänker följa riksdagens beslut om en återgång till de gamla reglerna i sjukförsäkringen. Agerandet är ”provocerande”, anser KU:s ordförande Peter Eriksson (MP). (Källa SVD).

Lova Olsson skriver om det i Politikbloggen på SVD. Lite skumt att hon skriver ett långt inlägg i bloggen om det men att det inte är en vanlig artikel, för det här är ju en artikel.

Skrämmande, vidrigt att en minister tänker strunta i vad riksdagen beslutat i en demokratisk omröstning. Det är så äckligt att jag mår illa när jag tänker på det. En minister som inte har respekt för den demokratiska processen och de beslut som tas i korrekt ordning, en sådan minister borde avgå ögonaböj.

Två gånger har riksdagen uppmanat Ulf Kristersson att återgå till de gamla reglerna i sjukförsäkringen. Men ministern tänker inte göra som riksdagen vill.

Hans beslut att inte följa den demokratiska omröstningens resultat drabbar dessutom svårt sjuka människor. Hoppas lagen om karma drabbar Kristersson hårt.

SVD skriver att det finns ett skäl som kan göra att misstroendevotum inte väcks:
Alla försök att rikta misstroende mot ministrar har misslyckats. Men det är inte främst därför som de rödgröna tvekar. En misstroendeomröstning skulle rikta allt ljus mot Sverigedemokraterna.

Det är också ett underbetyg åt demokratins valda representanter.

Lasses blogg formulerar det bra:
Makten i Sverige utgår från folket. Det är folket som väljer vilka som ska bli riksdagsmän och bestämma över folket. Regeringen har att följa vad Riksdagens majoritet bestämmer.

Nu har arrogansen fått ett ansikte, nämligen den moderate socialförsäkringsministern Ulf Kristersson (M).

Relaterat: Alliansfritt Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

21 februari, 2012

Det här inlägget har 3 kommentarer.

  1. […] Martin Moberg, Kulturbloggen, Lasses blogg, Alliansfritt om arbetsmiljöproblem, LO-bloggen om de sjukas helvete, Reflektioner […]

  2. […] Kristersson agerar precis som Kulturbloggen skriver “Minister Kristersson har gett maktens arrogans ett ansikte“. Jag satt alldeles nyss och skådadde när Ulf K gjorde en äktA Godzillapudel. Allt som […]

  1. Thomas skriver:

    Jo, en allmän kommentar jag hört flera gånger den senaste tiden är: F-n, han beter sig nästan som en gammal betongsosse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *