The Maccabees på Debaser Slussen

The Maccabees, Debaser Slussen
Betyg: 4

Det var ett knökfullt Debaser Slussen som hade kommit för att bevittna NME:s nya omslagspojkar The Maccabees första riktiga spelning på svensk mark. I publiken skymtades bland annat Those Dancing Days vars senaste skiva Daydreams & Nightmares The Maccabees – vilket ni säkert redan visste – medverkar på.

Det bästa med The Maccabees är att hajpen som uppstått kring dem tre album in i deras karriär inte visar några som alls tecken på att stagnera. Senaste albumet Given to the Wild är en utveckling åt mer experimentella låtuppbyggnader och svulstiga arrangemang. En helt ny, och betydligt mer nyansrik, värld jämfört med de två första skivorna som präglas av mer straight forward och – i stil med band som Bloc Party och Franz Ferdinand – post punk-influerade två-minuters-låtar.

Konserten överlappar en lika varierad som imponerande känslomässig vidd. Från sentimentala Feel to Follow via den eurforiska utlösningen i Went Away och ett slagkraftigt framförandet av Pelican till episka avslutaren Grew Up At Midnight. Ja, vid det här laget har den engelska gruppen en minst sagt rik låtbank att bara välja och vraka ur – vilket det faktum att de kan utesluta en låt som Toothpaste Kisses tyder på.

Dock är det de äldre låtarna som verkar gå bäst hem hos publiken. Kanske har folk inte hunnit bekanta sig med den nya skivan men X-Ray, i viss konkurrens med Love You Better, är den låt som möts av mest jubel.

Följande låtar spelades under konserten:

19 februari, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *