P2 sänder Benke Rydmans version av Svansjön, 7 februari

Tisdag den 7 februari sänds första gången Fredrik ”Benke” Rydmans nytolkning av Tjajkovskijs balett Svansjön utanför Dansens hus, i programmet Kalejdoskop i P2.

Ett pressmeddelande berättar att i vinter har nära 40.000 besökare sett Bounce-dansaren och koreografens föreställning. Nu får P2:s lyssnare ta del av Rydmans tolkning av Svansjön i sin helhet. Svansjön hörs i Kalejdoskop tisdag 7 februari kl 22.30-00.00 och på också på Internet: sverigesradio.se/p2/kalejdoskop.

Tolkningen av Svansjön innehåller inte bara musik av Tjajkovskij utan också nyskriven musik av Salem Al Fakir, Adiam Dymott, Eye N’I från PH3, Lune, Moneybrother, Skizz från Stockholmssyndromet, Mario Perez Amigo och SIMSOAK.

Recensioner av Svansjön:
Kulturbloggen och Teatermagasinet och Svenska Dagbladet och teatertidningen Nummer och Dagens Nyheter.

Om föreställningen
Svansjön hade premiär på Dansens hus i Stockholm början av december och var helt slutsåld fram till sista föreställning 5 februari. Nu planeras en ny spelperiod i december 2012 och januari 2013 och eventuella gästspel utomlands som i London och Tyskland. I Fredrik ”Benke” Rydmans (Bounce) tolkning av den klassiska sagan Svansjön har handlingen förlagts till nutid och streetdance möter Tjajkovskij. Istället för trolldom och övernaturliga händelser får Rothbart makt över sin omgivning med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt.

Om Kalejdoskop
I P2:s musikmagasin Kalejdoskop hörs gränsöverskridande konst-, pop- och världsmusik, electronica, jazz och blues, ragor och radiokonst, elektroakustik och stråkkvartett, symfonirock och slagverk, schlager och dödsmetall, visa och postrock. Kalejdoskop sänds måndag till onsdag kl 22.30 till midnatt. Måndagarnas Sen Musik innehåller nya oväntade musiköverskridanden från 2000-talet. Tisdagarnas Lång Musik bjuder på ett fåtal långa, vindlande musik- eller ljudkonststycken – eller ett helt album – som annars har svårt att få plats i tablåerna. Onsdagarnas Bred Musik består av långa, lyxiga flödesmixar med musik från alla tidsåldrar.

Foto nedan: Fredrik ”Benke” Rydman. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 februari, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *