Världens billigaste dator finns snart i Sverige

Skribent:

Egentligen är det inte en komplett dator som vi vanligtvis förstår den. Rasberry Pi är ett kort med integrerade minneskretsar och processor. Kortet har Hdmiutgång, en usbkontakt och hörlur/högtalarjack och du måste själv bygga in kortet i något. Ett hobbyprojekt alltså. Datorn har begränsat minne (256 megabyte) så tänk inte ens på att köra Windows eller ens Android på den här datorn. Den är förövrigt anpassad för Linux och lämpar sig väl för något hobbyprojekt.

Kortet kostar inte mer än några hundralappar och finns i två versioner, ett billigare  och ett lite dyrare. Värd att testa som projekt för den händige.

Läs mer om Rasberry Pi hos IDG

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

14 januari, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *