Schibsted på väg att ta över Wimp

Skribent:

Schibsted som äger både Svenska Dagbladet och Aftonbladet har lagt bud på Aspiro, företaget som förser musiktjänsten Wimp med material.

Via SVD hittar jag ett pressmeddelande:
Den norska mediekoncernen Schibsted lägger ett bud på samtliga aktier i Aspiro som driver Spotifykonkurrenten Wimp. Priset uppgår till 1:65 kronor per aktie, kontant. Budet innebär en kurspremie på 33 procent jämfört med slutkursen den 11 januari, enligt ett pressmeddelande.

Dagens Media rapporterar att det är goda odds för att affären genomförs:
– Aspiros styrelse har utvärderat Schibsteds Erbjudande grundligt och har enhälligt beslutat att rekommendera aktieägarna att acceptera Erbjudandet, säger Peter Pay, styrelseledamot i Aspiro, i samma pressmeddelande.

Affärsvärlden bedömer:
Aspiro har lyckats ta betalt för digitalt innehåll och det passar bra in i mediekoncernen Schibsteds jakt på att hitta betalningsmodeller på nätet.

Att det finns företag som lyckas få bra inkomster för digitalt material ger inspiration till alla oss som försöker leva på digitalt innehåll.

WiMP har ju till skillnad från Spotify inga gratisversioner. I övrigt är de väl ganska lika, deras priser är på samma nivå ugnefär. WiMP är något snyggare och satsar något mer på redaktionellt innehåll, fast så stor skillnad är det inte. Undrar om det kan utvecklas någon form av redaktionellt utbyte mellan Wimp och Aftonbladet/Svenska Dagbladet framöver?

Relaterat: Dagens Nyheter och Resume.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

13 januari, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *