Spelrecension – Professor Layton and the Last Specter

Skribent:

Titel: Professor Layton and the Last Specter
Betyg: 3
Utvecklare: Level-5, Brownie Brown
Distributör: Level-5, Nintendo
Format: Nintendo DS
Sverigepremiär: Ute nu.

Användarinformation
Observera att andra recensenter kan ha rekommenderat Professor Layton and the Last Specter för annat användningsområde än spelande och/eller med andra åsikter än de som framkommer i denna recension. Följ därför alltid din egen magkänsla, och ha kritikernas åsikter enbart som en andra röst när det kommer till ditt spelval.

Vad innehåller Professor Layton and the Last Specter?
Spelets huvudsakliga innehållsämne är gåt- och pussellösning. Det kan dessutom innehålla spår av intressanta karaktärer och i viss mån även handling. Är du däremot allergisk mot tunn story och årligt släpp av näst intill samma spel skall du undvika all form av sinnesintag av professorn.

Hur påverkar spelet kroppen?
Gåtorna skyndar på aktivering av arbetsminnet i hippocampus. Det gör dig mer kvicktänkt och alert. Dock kan det ibland ha motsatt effekt om man lägger kroppen i horisontell ställning samtidigt som spelet är igång. Du kan känna sig dåsig och i extrema fall även förlora medvetandet vid sömn.

Vad används det till?
Det finns fler användningsområden beroende på personens natur. Professor Layton används bland annat vid behov av vardagseskapism och avkoppling, men det fungerar även utmärkt som straff för de som avskyr pussel eller som ett mer hälsosammare alternativ till sömntabletter.

När bör man undvika att spela?
Professor Layton and the Last Specter bör inte spelas av personer med:
Allvarlig analfabetism, folk med kort stubin, folk som åtminstone tror sig ha add och inte kan sitta stilla men ändå är för envisa för att lämna gåtor olösta.

Att tänka på innan och när Professor Layton spelas:
Har du föreställt sig sexig action med kluriga pussel i en spännande miljö kan du bli besviken. Finns det förhoppningar om att få gåtor uppkörda i ansiktet till ljudet av en och samma klingande melodi finns det goda möjligheter för njutning. Lider du av svår huvudvärk, dålig koncentrationsförmåga och uselt tålamod rekommenderas det att du undviker spelet helt och hållet.

Graviditet och amning
Det finns inga bevis på att Professor Layton passerar över i modersmjölk eller skulle påverka foster.

Trafikvarning
Vid spelande av Professor Layton and the Last Specter kan uppsikt på bilvägen försämras, vilket du bör tänka på vid tillfällen då bilen rullar och kräver full uppmärksamhet. Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbete som kräver skärpt vaksamhet. En av faktorerna som kan påverka din körförmåga i dessa avseenden är biverkningar. Läs därför all information i denna recension för vägledning. Diskutera med din kompis eller Trafikverket om du är osäker på vad som gäller för just dig.

Vad ska du undvika när du spelar Professor Layton?
Undvik intag av alkohol då det i samband med knepiga gåtor ger dig huvudvärk och oförtjänt dåligt självförtroende.

Biverkningar vid omöjliga gåtor:
Vanliga: Huvudvärk, en känsla av efterblivenhet, trötthet, myror i brallan.

Mindre vanliga: Aggressivitet, irritation, koncentrationssvårigheter, ångest.

Förvaring och hållbarhet
Förpackningen förvaras bäst i bokhylla i rumstemperatur. Hållbarhet: konceptet gick ut för minst ett år sedan.

Text: Kerstin Alex

Läs även andra bloggares åsikter om ,

16 december, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *