Spelkalendern Lucka 12 – Årets spelvärld

Årets spelvärld: Minecraft
Minecraft målar upp, förlåt genererar, en simpel värld lika hänsynslös som förförisk. Det är imponerande hur världen i Minecraft med enkla medel ger intrycket av att vara dynamisk. I havet lurar becksvarta bläckfiskar. Grisar, får och kor spatserar omkring i skogarna, zombies lurar i gruvorna och på nätterna förvandlas gräsfälten till en levande mardröm. I Minecraft hittar man inte andra att interagera med eller grottor med gömda svärd som ger 9.000+ i skada, men ändå är världen mer belönande att utforska än majoriteten av fullproduktionernas motsvarigheter. Kanske beror det på att det är här du bor, i ett hem du själv byggt av material du själv plockat. Kanske har du själv skapat vattenfallet som rinner ner för berget bakom ditt hem? Du kanske till och med har byggt berget med dina egna händer?

God tvåa: Skyrim
Ta en nattpromenad vid den grönskande skogen väst om Hegen och gå längs forsen. Fortsätt förbi vattenkvarnen vid småbyn Riverwood, förbi bryggeriet och sväng till höger vid Whiteruns mäktiga murar. Om du har orken kan du klättra upp till det högsta berget i landet, världens strupe. Här har du en vy över Skyrim som kommer få dig att tappa andan och har du tur pryder ett vykortsvackert norrsken den stjärntäckta natthimlen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

12 december, 2011

Det här inlägget har 5 kommentarer.

  1. […] Aftonstjaerna, Kraid, Midnite Gamer, Slashdoublejump, Peter Ahonen, Megazine, Spelkänsla, EmmyZ, Kulturbloggen Dela det här:Like this:GillaBli först att gilla denna post. This entry was posted in […]

  2. […] Gamer,Slashdoublejump, Peter Ahonen, Megazine, Spelkänsla, EmmyZ, Kulturbloggen Spread the word:FacebookTwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. Av […]

  3. […] Aftonstjaerna, Kraid, Midnite Gamer, Slashdoublejump, Peter Ahonen, Megazine, Spelkänsla, EmmyZ, Kulturbloggen, Vill vara gamer, Mats Nylund (FZ.se), Spelmolnet, Explewed Share this:TwitterFacebookLike […]

  1. Holmberg skriver:

    Hehe här har vi ju valt precis samma fast i omvänd ordning. Jag satte Skyrim som 1a och Minecraft som 2a. Men jag håller med om dina motiveringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *