Serenades på Debaser Medis

Serenades, Debaser Medis
Betyg: 3+

Serenades solskensdränkta pop blev som en välbehövlig kontrast mot det ruskiga decembervädret. Till tonerna av Lou Reeds Street Hassle intog de scenen på Debaser Medis för vad som var sista spelningen på en turné som tagit dem ända till London, Los Angeles och New York.

Att svenska pophjältarna Markus Krunegård och Adam Olenius gått ihop under namnet Serenades för att åtminstone ge ut skivan Criminal Heaven kan du inte ha missat. Med en förkärlek för snitsiga syntslingor och så svulstiga arrangemang att självaste Phil Spector skulle bli grön av avund gjorde de vinterkvällen lite mer somrig. Jag är knappast först med att vilja beskriva dem som den svenska indiescenens motsvarighet till Beach Boys.

I en värld som annars präglas av komplexitet och pretentioner inger Serenades en känsla av bekymmerslöshet. Likt ett mantra kretsar texterna ofta kring återupprepning av vissa väl valda ord. Det är säkert en bidragande orsak till det mäktiga uttrycket, ju simplare budskapet desto tydligare.

Kvällens höjdpunkt? Birds, tätt följt av Come Home som är årets bästa jullåt.

Serenades – Come Home from Ted Malmros on Vimeo.

10 december, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *