Spelkalendern Lucka 9 – Årets bästa röstskådespelare

Skribent:

Årets bästa röstskådespelare: Nolan North (Nathan Drake)
”And all you gotta do is act naturally” sjunger en naiv Ringo Starr om vad som krävs för att lyckas som skådespelare i filmbranschen. Tyvärr är det inte riktigt så lätt. Ja, om vi inte pratar om spelbranschen såklart, där är naturlighet en bristvara. Istället har spelen allt för ofta genomsyrats av repliker lästa med en närmast shakespeariansk överdramatik eller med en stiffnes som skulle få en japansk kontorsarbetare att framstå som en skön kille. Det är ingen tillfällighet att utmärkelsen som bästa röstskådespelare går till Nolan North, mannen som begåvat Nathan Drake (Uncharted) med sin härliga stämma. I förra luckan vann Nathan kategorin som årets manliga karaktär, med hans mänsklighet som motivering. Men mänsklighet är mer än trovärdigt kroppsspråk och sorgsna blickar, det ligger i rösten. North gör i sin tolkning av Nathan ett så trovärdigt ett så trovärdigt jobb att Uncharted antagligen inte fått sin stjärnstatus idag utan honom. Och allt han behövde göra var att spela naturligt.

God tvåa: Catherine-casten
Interaktionen är en central del i skådespeleriet, och i Catherine sköts den galant. Ett briljant manus kräver briljanta skådespelare. Karaktärerna i Catherine känns i sina dialogutbyten samspelta. När Vincent och hans polare sitter på stammishaket The Stray Sheep och pratar om sina liv, kan jag tack vare röstskådespelarna insatser identifiera mig och applicera karaktärernas personligheter hos killarna i min egna umgängeskrets, ungefär som när tjejerna i högstadiet skulle komma överens om vem i Sex and the City-gänget de var, eller varför inte grabbar i 25-årsåldern som bråkar om vem i gänget som är Vince i Entourage?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 december, 2011

Det här inlägget har 4 kommentarer.

  1. […] bloggat om årets röstskådespelare: Spelkriget, Midnite Gamer, Kraid, Spelkänsla, Spelmolnet, Kulturbloggen Rate this: Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det här […]

  2. […] bloggat om årets röstskådespelare: Spelkriget, Midnite Gamer, Kraid, Spelkänsla, Spelmolnet, Kulturbloggen, Spelvärldspareringar Dela det här:Like this:GillaBli först att gilla denna post. This entry […]

  3. […] bloggat om årets röstskådespelare: Spelkriget, Midnite Gamer, Kraid, Spelkänsla, Spelmolnet, Kulturbloggen, Spelvärldspareringar Spread the word:FacebookTwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla […]

  4. […] bloggat om årets röstskådespelare: Spelkriget, Midnite Gamer, Kraid, Spelkänsla, Spelmolnet, Kulturbloggen, Spelvärldspareringar, Megazine, Peter Ahonen, Slash Dubble Jump Share this:TwitterFacebookLike […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *