Spelkalendern Lucka 8 – årets manliga & kvinnliga karaktär

Skribent:

Årets manliga karaktär: Nathan Drake (Uncharted 3: Drake’s Deception)
Han är snygg, modig, stark, ger aldrig upp och vet hur man hanterar ett vapen. Om dessa vore de enda egenskaper som Nathan Drake besitter skulle han vara en till i ledet av spelvärldens överrepresenterade douchebag-hjältar. Men Nathan Drake har en mänsklig sida som kontrasterar hjältefasaden. Han är sårbar, charmig, kärleksfull, stolt, okonstlad – mänsklig, mer än vad man kan säga om spelvärldens dominerande endimensionella män och kvinnor. Nathan Drake är en karaktär att ta till sig, att roas av, oroas över och framför allt, att förälskas i.

Årets kvinnliga karaktär: Glad0s (Portal 2)
Med sin sadistiska humor, sjuka sarkasm och vackra sångröst tog den excentriska artificiella intelligensen Glad0s spelvärlden med storm redan vintern 2007. I Portal 2 får hon det spelrum hon förtjänar och visar sidor av sig själv vi aldrig kunde väntat oss existerade. Glad0s är en karaktär lika komplex som humoristisk, och när hon i Portal 2 tvingas utforska sitt förflutna får vi följa en oförglömlig (i brist på bättre ord) förmänsklingsprocess.

Text: Aldo Sartori

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 december, 2011

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. […] Gamer, Spelkänsla, Explewd, Hifi Lofi, EmmyZ, Spelvärldspareringar, Spelmolnet, Vill vara gamer, Kulturbloggen Sätrapöjk Dela det här:Like this:GillaBli först att gilla denna post. This entry was posted […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *