Spelkalendern Lucka 7 – Årets bärbara spel

Skribent:

Spelkalendern Lucka 7 – Årets bärbara spel

Årets bärbara spel: Super Mario 3D Land
Initialt verkade 3DS som ännu ett framgångsrecept för att säkra Nintendos andel på den portabla marknaden, men allt eftersom har kritiken vuxit och många undrar hur man ska stå sig mot Sonys nya monstermaskin PSP VIta. Är 3D verkligen bara en taskig gimmick? Nintendo säger nej och lyckas med övertygelse bevisa för oss så inte är fallet. Super Mario 3D Land är ännu en tidlös klassiker vars kreativa tredimensionella bandesign får formatet att kännas relevant igen. Det blir helt enkelt inte samma spel utan 3D. Ledsen PETA, men vi har faktiskt saknat den kontroversielle, men ack så charmige Tanooki Mario.

God tvåa: Tactics Ogre: Let us Cling Together
Kanske det bästa japanska strategirollspelet som någonsin har producerats. Ett välskrivet politiskt drama och en av årets mest förbisedda titlar som både iPhone- och PSP-ägare borde kasta sig över omgående.

Text: Mathias Novak

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 december, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *