Spotify öppnar butik för musikappar

Skribent:

Spotify startar en butik för utveckling av applikationer för musik.

I ett pressmeddelande skriver Spotify (obs pressmeddelande med hög grad av självberöm):

Spotify, den största och snabbast växande musiktjänsten av sitt slag, lanserar idag Spotify Platform. Spotify Platform ger tredjepartsutvecklare möjlighet att bygga innovativa, musikbaserade applikationer. För oss är det nästa stora steg för alla musikfans.

Dessa gratisappar integreras smidigt med Spotify, både visuellt och funktionellt, och kan nås och delas av miljontals Spotify-användare via nya App Finder, som idag preview-lanseras http://www.spotify.com/download/previews

I den första generationen av Spotify Apps ingår 16 partners, med 12 tillgängliga från lanseringen idag. Vi har haft tur att samarbeta med några av de mest innovativa varumärkena i världen för att skapa engagerande, roliga och sociala appar. Billboard, Fuse, The Guardian, Last.fm, Moodagent, Pitchfork, Rolling Stone, Songkick, Soundrop, TuneWiki och We Are Hunted. Ytterligare några kommer snart.

Spotify tar därmed delvis upp konkurrens med Apple och med Googles butik med appar för Androiderna. En sak måste det här absolut betyga: konkurrensen är hård för Spotify som musiktjänst och de måste positioner sig ännu mer.

Relaterat: Expressen och SVT Rapport.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

30 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *