The Drums till Lund och Stockholm i mars

Skribent:

The Drums kommer till till Lund och Stockholm i mars 2012.
Datum och plats:
08 mars 2012 – Lund, Mejeriet
09 mars 2012 – Stockholm, Berns

Arrangören berättar mer:

På samma sätt som The Smiths, till ytan, oförargerliga pop var dränkt i bitterhet och avsky för allt som var lagom kan man följa dess blodspår till Brooklyn och den unga skuggan i The Drums. I allt som doftar sol och strand kunde man ana skuggor i mossen och precis i detta ambiguösa gränsland har de funnit sin gyllene nisch. Och med den skapar de stor pop.

Exil-floridianerna som liftade till New York fullständigt översköljdes av meterhöga spalter av superlativ när deras självbetitlade debut gled in i medvetandet på gemene man för något år sedan. ”Let’s Go Surfing” är en modern klassiker. Nuff said. När sen album nummer två, ”Portamento”, dök upp för bara några månader sen blev man lika tagen då som innan. Reverbdränkt svärta i all dess strålande jovialitet. Svårt att slå, svårt att må bättre.

Vi var en del som var lyckliga nog att få se The Drums på Way Out West förra sommaren men vi var många fler som missade tåget. Tacksamt är det då att vi bjuds på en ny chans när The Drums nu ställer in siktet mot Mejeriet i Lund och Berns i Stockholm, för vad som kommer bli två fruktansvärt minnesvärda kvällar. Vi vet det och ni vet det.

Du har väl inte missat Kulturbloggens intervju med The Drums?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

30 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *