Webbreklam blir vinnaren 2012

Skribent:

Många som satsar på att bygga sajter och funktioner på Internet får kämpa hårt för att få annonser och reklamintäkter. Många har liksom jag upplevt att annonsörer är väldigt konservativa. De betalar hellre 50.000 för en liten annons på en papperstidning med upplaga på 10.000 är 5.000 för en annonsbanner på en sajt med 100.000 besökare. Kanske vänder de nu?

Jajjamag har kollat statistik och talar med Sveriges Annonsörer:

Var fjärde medlem av Sveriges Annonsörer kommer trots lågkonjunkturen att öka medieinvesteringarna under 2012. Det framgår av en medlemsenkät som besvarades av 153 marknadschefer eller motsvarande. Och internetreklam blir den stora vinnaren nästa år.
57 procent av marknadscheferna kommer att behålla samma nivå på marknadsföringen 2012 som innevarande år och 25 av marknadscheferna räknar med att öka investeringarna i marknadsföring.

Att pendeln måste svänga till förmån för webben får vi nog räkna med. Frågan är när det sker. Kanske nästa år? Hoppas, hoppas …

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

30 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *