Rush – Time Machine 2011: Live In Cleveland – årets liveskiva

Skribent:

Artist: Rush
Album: Time Machine 2011: Live In Cleveland
Betyg: 5
Release: 8 November 2011

Att Rush släpper en liveskiva av årets jubileumturne bör inte överraska någon. Men bandets 9e liveskiva är faktiskt en som sticker ut ur mängden.

Skivan består av 26 spår som sammanfattar bandets 43åriga historia och dessutom innehåller albumet Moving Pictures, bandets längsta och mest framgångsrika skiva, i sin helhet för första gången. Vilken trots sina 40 år känns den fräsch och aktuell. ”Caravan” och ”BU2B” från den kommande skivan får också plats och bidrar till variationen.

Ljudet på skivan är så perfekt det kan bli uppfångat i en spellokal och återspeglar bandets utmärkta prestation samtidigt som publiken känns mer levande än någonsin. Det är lätt att drömma sig in i den och se bandet framför sig omringade av psykedeliska filmklipp.

Den är inspelad under bandets besök i Cleveland men spellistan är nästan identisk den bandet framförde i Sverige tidigare i år, något som gör skivan lite speciellare för alla oss som hade turen att närvara vid någon av spelningarna.

Utan tvekan bandets bästa liveskiva och definitivt något för alla fans.

23 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *