Popkult – årets julklapp enligt Kulturbloggen

Titel: Popkult
Betyg: 4
Konsol: Ingen utan IRL eller AFK (Away from Keyboard)

En fördel med vintertid är att det är en del ledigheter under säsongen, framför allt kring jul och nyår. Något jag gillar att göra då är att spela spel. Då menar jag inte digitala spel, inte datorspel, inte tv-spel utan spel som jag kan ta på.

Trivial Pursuit är en favorit. Utan tvekan. Vilka frågor brukar jag välja där? Oftast rosa, ni vet: populärkultur. Fast för att vara ärlig märks det att skaparna bakom Trivial Pursuit inte är så bra på det området, eller så är det helt enkelt ett område som väldigt snabbt blir omodernt. Alltså inte området i sig, utan frågorna. Det händer så mycket inom populärkulturen att frågor om företeelser som är tio år gamla rätt snart upplevs som väldigt inaktuella.

Därför blev jag jätteglad när spelet Popkult trillade ner hemma hos oss. Popkult är ett spel av typen frågesport, liknande Trivial Pursuit, men där alla frågor är om populärkultur.

Popkult är enkelt att spela och består bara av en spelplan, spelpjäser (där du kan vara exempelvis Michael Jackson, Lady Gaga, Stig-Helmer och Dorothy från Trollkarlen från Oz) och kort med frågor. Inga tärningar av något slag ingår.

En sak är säker: vi kommer att samlas kring spelet under vinterledigheterna. Absolut. Det jag hoppas nu är att de tar fram kompletterande frågor. Jag är rätt säker på att vi kommer att lära oss alla frågor och svar inom en rätt snar framtid.

Om jag inte redan hade fått spelet hade jag önskat mig det i julklapp. För oss som är intresserade av musik, film, tv, böcker och annat inom popkulturen är väl ett sådant här spel den perfekta julklappen. En julklapp som gör att människor samlas kring något som är kul.

Spelet är skapat av Navid Modiri och Alexander Kandiloros, som kallar sig populärkulturapostlar.

Sveriges Radio gav spelet betyg 3:
Lyssna: Vad tyckte P3 Populär om Popkult?

SVT Kulturnyheterna har också skrivit om Popkult.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

19 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *