Black Sabbath spelar på Stockholm Stadion och Malmö Stadion sommaren 2012

Black Sabbath har återförenats, det var en stor nyhet i rockvärlden häromdagen. Och för svenska och nordiska fans kommer glädjebeskedet att få chansen att se de legadariska gubbarna tillsammans på scen igen. Ja jag gissar att spelningarna blir utsålda blixtsnabbt. Också den som inte är någon Black Sabbath-fan kommer säkert att vilja gå, bara för att få se dessa rockartister tillsammans.
25 maj spelar Black Sabbath i Stockholm på Stockholm Stadion och några dagar senare, 2 juni, i Malmp på Stadion.

Här är pressmeddelandet med information om spelningarna:

Nyligen släpptes nyheten att Black Sabbath återförenas och spelar in sitt första studioalbum på 33 år. Nu kan vi meddela att de på världsturnén som följer kommer till Sverige sommaren 2012 för inte bara en, utan två stadiumkonserter!

Fredagen den 25 maj intas Stockholm Stadion och lördagen den 2 juni spelar de på Malmö Stadion. Biljetterna släpps på torsdag den 24 november kl 9.00.

Efter mycket spekulationer har de fyra originalmedlemmarna i Black Sabbath – Ozzy Osbourne (sång), Tony Iommi (gitarr), Geezer Butler (bas) och Bill Ward (trummor) – återförenats för att spela in sitt första studioalbum på 33 år (med producenten Rick Rubin) och för göra en omfattande världsturné under 2012.

Osbourne, Iommi, Butler och Ward, samt Rubin, samlades förra fredagen för att meddela nyheten på en presskonferens på legendariska klubben ”Whisky A Go-Go” i Los Angeles, klubben där detta banbrytande och inflytelserika band gjorde sin första LA-konsert för exakt 41 år sedan (11 november 1970). Presskonferensen anordnades av ingen mindre än Black Flag-sångaren och spoken word-artisten Henry Rollins, som bl.a. har sagt att “Any band worth their weight in napalm wishes they had written ‘War Pigs.’”

De har sålt över 70 miljoner album och nu har detta Grammy-vinnande och ”Rock and Roll Hall of Fame”-invalda rockband skrivit ett nytt skivkontrakt med Vertigo /Universal Republic i USA och med Vertigo i resten av världen, bandets ursprungliga etikett. Black Sabbath är i detta nu i studion för att spela in det ännu obetitlade nya albumet som ska släppas under hösten 2012. Albumet blir deras nionde studioalbum tillsammans och deras första sedan ”Never Say Die!” från 1978.

Black Sabbath lanserade också förra fredagen www.blacksabbath.com, den allra första officiella Black Sabbath-hemsidan. Samtidigt lovar de också att vi kan räkna med att se mer från bandet genom Facebook och Twitter.

Black Sabbath släppte sitt självbetitlade debutalbum 1970. Enligt ”Rock and Roll Hall of Fame” var det Black Sabbath som i och med detta skapade genren heavy metal. De säger också

“The success of their first two albums – ‘Black Sabbath’ and ‘Paranoid’ – marked a paradigm shift in the world of rock. Not until Black Sabbath upended the music scene did the term ‘heavy metal’ enter the popular vocabulary to describe the denser, more thunderous offshoot of rock over which they presided.”

År 1998 släppte Black Sabbath dubbel-live-albumet ”Reunion” från en konsert i Birmingham, England, 1997. Bandet gjorde mellan 1999 – 2005 sporadiska spelningar, bl.a. på ”Ozzfest” 1999, 2001, 2004 och 2005. Nu har de med full entusiasm återförenats för att spela in ett sedan mycket länge enormt efterlängtat fullängdsalbum.

Att de i och med detta kommer till Sverige för inte bara en, utan två stadiumspelningar känns mycket mycket stort.

Datum
25.5 – Stockholm, Stockholm Stadion
2.6 – Malmö, Malmö Stadion

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

18 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *