Recension – Forza Motorsport 4, en fulländad racingupplevelse

Skribent:

Spel: Forza Motorsport 4
Betyg: 4
Utvecklare: Turn 10 Studios
Utgivare: Microsoft Games Studio
Sverigepremiär: Ute nu

I relation till de recensioner jag tidigare skrivit kommer denna bli förhållandevis kort. Anledningen är simpel – jag behöver inte säga mycket för att få fram min poäng. Forza Motorsport 4 är precis som ett bilspel bör vara år 2011.

Konceptet och grundpelarna från tidigare spel återstår, Forza är ett realistiskt bilspel. Det handlar om riktiga bilar med tunga karosser i vykortsperfekta landskap som osar av bränt gummi och frisk luft. Om du inte är tävlingsinriktad utan mer lagd åt det voyeuristiska hållet kan du bara samla och titta på dina troféfordon. Om du är en perfektionist kan du detaljmecka din bil för att få till den perfekta lufttrycket i bakdäcket eller om du är mer av en skapande konstnär kan du designa en egen billackering och tjäna spelpengar genom att sälja den i auktionshuset. Du kan till och med köra ett race utan att själv styra bilen, bara luta dig bak och njuta av motorernas vrål och gummidäckens gnissel.

Det enda som saknas för att Forza Motorsport 4 ska vara perfekt är ett mer arkadinriktad spelläge för flera spelare.

Möjligheterna är oändliga och jag har svårt att se hur en bilintresserad inte skulle falla tycke för något av funktionerna som Forza 4 erbjuder. Själv har jag alltid sett mig som fullständigt ointresserad av bilar – fram tills nu såklart. Och det är väl ändå bland det vackraste man kan säga om ett bilspel?

Text: Aldo Sartori

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

9 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *