Test av Kodak Easyshare Mini

Skribent:

Kodak Easyshare Mini

Betyg: 4

Jag visste att den här kameran skulle vara liten men inte så liten. Jag har inte använt en digital kompaktkamera på jättelänge. Mobilkamerorna är såpass bra idag att det inte lönar sig för mig att ha en dubbel uppsättning. Skall jag ta bättre bilder har jag min systemkamera.

Min fråga var alltså om jag överhuvudtaget såg någon användning för en kamera i det här formatet. Det allra flesta av mina bilder hamnar någonstans på nätet vilket betyder attjag inte vill ha något bök när det gäller att dela bilder till Facebook, Flicker eller epost.

Programvaran till datorn var enkel att installera. Jag kopplade in den och lät installationsprogrammet sköta resten (OBS, du måste vara ansluten till internet när du gör det här, annars kan inte programvaran laddas ner). När programmet installerats kan du välja vilka nätverk du vill dela till och även lägga in epostadresser i kameran. När du tar en bild som du vill dela med dig av trycker du på röda knappen (märkt ‘share’). Bilden du markerat laddas sedan upp när du ansluter kameran till datorn nästa gång.

Jag valde att dela bilderna till Flickr och Facebook, min favorittjänst för bilddelning och som jag använt i flera år. Det går också att dela till Twitter, Facebook och flera andra nätverk.

Allting fungerade som förväntat och jag testade att dela till Flickr och Facebook. Jag ville utmana kameran lite och tog lite mer krävande bilder. Ni kan se dom här. Flickrbilderna tog jag bort eftersom de finns på Facebook.

På baksidan av kameran ser du de viktigaste reglagen. Inget konstigt här. Den röda ‘share’ knappen syns tydligt. Övriga knappar för blixt av/på, radera, meny, zoom och bläddra är desamma som på alla andra digitala kameror. Trots att kameran är så liten hade jag inga problem med knapparna.

Bilderna är i 10 megapixlar och ger riktigt bra bilder under normala omständigheter, framförallt i dagsljus. Blixtbilderna jag tog var inte lika roliga (men när är de det?). Tyckte det gick bättre utan blixt och då blev jag lite imponerad av kameran.

En perfekt kamera att ha med lite överallt. Fungerar bäst i dagsljus och är då riktigt bra.

Delningsfunktionen fungerade som förväntat. Markera bilden i kameran och tala om vart du vill dela bilden så sköts det automatiskt när du ansluter kameran nästa gång.

Jag laddade kameran en gång under testperioden (två veckor, ungefär) så batteritiden verkar bra. Beror naturligtvis på hur mycket den används. Plus också för den gedigna känsla och tyngd denna lilla kameran har.

Passar den som vill ha en kompetent men enkel kamera och delar sina bilder på nätet. Filmfunktionen provade jag som hastigast och vill du dela filmer gör du på samma sätt som med bilder.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *