Skivrecension: Kriget – Submission

Skribent:

Artist: Kriget

Titel: Submission

Betyg: 4

Det var en slump att jag hittade bandet Kriget. En felsökning på youtube ledde mig till låten What a day från debutskivan med samma namn, jag har sedan den dagen varit fast, fast i Krigets jazzpunkiga, elektroniska kaosvärld. Kriget är ett band som arbetar snabbt så det var med glädje jag mottog beskedet att nya skivan Submission redan anlänt.

Submission är den perfekta uppföljaren, bandet har utvecklats på ett mycket positivt sätt. Musiken har ett mörker över sig, en råhet, som inte fanns med på första skiva som gör den både nyskapande och spännande. Jag gillar’t!

Min favoritlåt på skivan är I was 19 and I was 12. Med sina lite orientaliska vibbar känns den som en obligatorisk låt på alla dansgolv. Den har även fått ta plats som min senaste ringsignal, ohyes. Blir stolt varje gång telefonen ringer ringer. En annan riktigt grym låt på skivan är Never ending ending, låten är sådär hetsigt svängig, svår att stå stilla när man hör den och trummorna låter amazing, som en tripp.

Skivan är i hela sin prakt en riktigt grym skiva, dock så måste jag klaga lite. För Submission kommer inte att släppas som CD, utan den kommer endast släppas som digitala filer och på vinyl, något som får mitt plastälskande unga hjärta att gå i kras. Men men, får bli lite true och köpa en vinylspelare, men tills dess får jag nöja mig med Spotify.

Men allra mest vill jag reka att gå och se Kriget LIVE på debaser slussen den 18e november. Jag har en riktigt bra magkänsla !!

 

2 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *