Feist får godkänt, inte mer

Artist: Feist
Titel: Metals
Betyg: 2

Skönsjungande singer/songwritern Feist har trollbundit sin publik i över tio års tid. Nu har hennes efterlängtade fjärde studioalbum Metals äntligen landat i skivhyllorna men hur bra är den egentligen? Kulturbloggens recensent har lyssnat igenom skivan och har svaret – godkänt, inte mer.

Metals är detaljrikt finlir med rötter i den anrika amerikanska folkmusiktraditionen. Produktionsmässigt är skivan oklanderlig, problemet ligger snarare i att det känns som att hon verkligen har ansträngt sig för att vara både majestätisk och radioanpassad men att låtarna helt enkelt saknar den där direktheten eller närvaron som krävs för att lyckas. Istället är höjdpunkterna de subtila, nästintill jazzigt lågmälda låtarna. Där kommer hennes röst till rätta och uttrycket blir på något sätt mer ärligt.

Hon snuddar visserligen vid någonting vackert, låtar som Anti-Pioneer och Undiscovered First är riktigt bra, men det är alldeles för ytligt. Talangen finns där, det har det aldrig varit någon tvekan om, men hon faller på att försöka tillfredsställa för många. Nästa gång hoppas jag hon söker sig inåt och gör något riktigt storartat.

Bäst: Anti-Pioneer

5 oktober, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *