Wimp är mitt svar på att slippa få min musiksmak redovisad i Facebook

Om du lyssnar på musik via Spotify registreras det automatiskt i Facebook efter omgörningen av Facebook, ansiktsboken.
En del upplever det positivt, det kan vara kul att dela med sig av sin musik och tipsa sina vänner. Men en del upplever det negativt.

SVT Nyheter berättar hur nästan allt du gör på Internet kommer att registreras av Facebook:

På de flesta webbsidor på nätet finns numera ”knappar” från Facebook där det står ”Like”, eller ”Prenumerera”. Varje gång du besöker en sådan sida så vet Facebook om det – och snart publicerar de automatiskt i många fall information om vilken sida man besöker – direkt på din Facebook-sida.
Där kan då alla ens ”vänner” se vad man gör på nätet – och om man inte varit noga med sekretessinställningarna så kan även vänner till ens vänner se informationen, samt dela den vidare till andra man inte känner.

Jag tycker inte om när Internetfunktioner på det här sättet mer och mer registrerar allt vi gör. Det får mig att seriöst överväga att lämna Facebook.

Jag har stor nytta av Facebook på flera sätt idag. Att jag kan skicka meddelanden smidigt och snabbt till personer utan att behöva ha deras epostadress eller telefonnummer är mycket användbart. Att jag har hittat flera av mina släktingar runt om i världen och lätt kan hålla kontakt med dem är en annan fördel.

Men hur få Facebook att låta bli att registrera allt? Jag har en naturlig misstänksamhet mot alla som försöker kontrollera andra. Mänsklighetens historia har visat att övervakade och kontrollsamhällen oftast för med sig negativa saker.

När det gäller musik använder jag Wimp istället för Spotify för tillfället. Jag hoppas att Wimp inte går in i samarbete med Facebook också.
Byt ut Spotify mot Wimp om du inte vill att Facebook ska visa allt du lyssnar på.
Wimp är mitt svar på att slippa få min musiksmak redovisad i Facebook.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 oktober, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *