What’s Your Number – publiken förtjänar bättre

Skribent:

Titel: What’s Your Number
Betyg: 0
Svensk biopremiär: 30 september 2011

Det här börjar bli absurt. Inte nog med att man behöver läsa i media hur svensk filmpolitik riskerar att raseras helt och hållet, en än värre filmkris som även tycks vara mer eller mindre global är alla dessa ”romantiska komedier” som inte bara är en kränkning mot den sköna bildkonsten utan även lyckas få skådespelare att prestera så dåligt de bara kan. Handling, dialog eller egentligen någonting går egentligen hand i hand med varandra eller funkar över huvud taget inte alls ens var för sig. I nästan två timmar får man därför se ett par så kallade skådespelare som försöker agera mot varandra men mest framstår som stela ungdomar utan någon som helst erfarenhet av att leverera dialog eller känslosamma rörelser.

Desperat försöker man även förmedla någon slags komik, men det riktigt känns och hörs hur de själva inte tror på materialet de vill nå ut med och istället bara bajsar ur sig olustigheter man skäms över. Och om man trots allt skulle skratta åt filmen så är det inte för att den är rolig, utan för att den slår över och blir pinsamt dåligt rolig. På ett dåligt sätt.

Precis som den nyligen lanserade ”Friends With Benefits” som även den fick mig att känna mig illamående av oinspiration och gav en förstoppad känsla av att det var en ny lägstanivå. Ska man göra komedi får man gärna försöka vara rolig, och helst göra någonting nytt eftersom samma skämt inte går hem gång på gång hos samma målgrupp (om man har några som helst krav på verket i sig, det vill säga). Poängerna man kommer fram till, hur man kommer fram till dem och allt som sägs där emellan kanske ska presenteras lite mer … originellt. För att biopubliken förtjänar det också.

28 september, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *