Sabaton: World war live – Battle of the Baltic Sea: hade nog varit bättre om de väntat några år

Skribent:

Band: Sabaton
Titel: World war live – Battle of the Baltic Sea
Betyg: 2
Utgivningsdatum: 24 september 2011

Sabatons nya album är nästan en och en halv timme långt och som titeln antyder är World war live ett livealbum. Ofta kanske de brukar släppas med mer än fem studioalbum i bagaget men World war live är ändå en ganska bra samling. Jag gillar inledningen The march to war som är ett bra och spänningsskapande intro men följande Ghost Division kunde flyttats, eller tagits bort helt, för den är i ärlighetens namn inte så fängslande. Följande låtar – Uprising, Aces in Exile och Cliffs of Gallipoli är mycket bättre.

Det är en del mellansnack mellan låtarna och det är ju förstås helt okej om man verkligen har någonting att säga men slumpmässiga ”Hej, här är vi och den här låten ska vi spela” tycker jag kan klippas bort på en live-CD för de är mest roliga om man är där.

Mest kraft finns bakom den härliga Wolfpack i mitten på skivan. Flera bra framföranden sticker ut men ganska mycket låter också som utfyllnad och är ganska slätstruket. Jag hade hellre sett att Sabaton väntat några år med en liveskiva och haft bättre material och fler turnéer att välja mellan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

13 september, 2011

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. […] Jag har recenserat Edguys senaste skiva Age of the Joker och Sabatons livealbum World War Live på Kulturbloggen. Här och här. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *