Kulturbloggen testar: Dockningsstation Philips Fidelio: en enorm högtalare direkt till alla musikprogram i iphone, ipod och ipad

Produkt: Dockningsstation Philips Fidelio DS9000
Betyg: 4

DS9000 är en snygg dockningsstation för Iphone,Ipod och Ipad. Den är stor och ger ett fylligt stabilt ljud. Nu när sådana här högtalare kommit ut i marknaden gynnas förstås musiktjänster som Spotify och Wimp. Det blir ännu smidigare att lyssna på musik med dem. Med Spotify och Wimp kan vi göra spellistor och dela med varandra.

Själv gillar jag ändå fortfarande att lyssna på cd-skivor men för många som helt slutat med att samla på skivor utan lyssnar på all musik via dator, iphone, ipad, ipod och liknande är en sådan här dockningsstation ett tillbehör som säkert är värt priset. Den är förhållandevis dyr, rekommenderat nypris ligger på 4999 kronor, fast den går att hitta billigare via nätbutiker.

Det går inte att ställa in bas- och diskant, utan hur ljudet blir beror på var högtalaren placeras i rummet. Jag läste en utvärdering av en testare som skrev.
Fidelio kan ställas ganska så fritt, men det är värt att prova sig fram lite för att få ett optimalt ljud. Vi tyckte att ljudet fick bäst sammanhållning och fokus när högtalaren stod 30–50 centimeter ut från bakväggen.

Varför produkten inte får betyg 5?
Det finns några funktioner som jag tycker den skulle kunna ha med tanke på priset.
Den kostar trots allt kring 5.000 kronor. Jag inser att Philips har ett särskilt avtal med Apple för att den ska fungera så smärtfritt med Iphone/Ipad/Ipod. Men jag tycker ändå att önskvärt är att den skulle fungera med andra smartphones också. Det är trots allt vanligt att familjemedlemmar har olika slags telefoner. HTC borde också fungera ihop med anläggningen.

Det går inte heller att manuellt ställa in bas- och diskantnivån. Det tror jag också en del ljudmänniskor skulle önska sig.

Lite fakta:
Ljud
Uteffekt (RMS): 2 x 50 W
Ljudsystem: Stereo
Högtalartyper: Basreflexhögtalare
Volymkontroll: Volymkontroll upp/ner

iPad-kompatibilitet
Kompatibel med: iPad

iPhone-kompatibilitet
Kompatibel med: iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4.

iPod-kompatibilitet
Kompatibel med: iPod, iPod Mini, iPod med färgdisplay, iPod Nano 1st Generation, iPod Nano
2nd Generation, iPod Nano 3rd Generation, iPod nano 4th Generation, iPod nano 5th Generation,
iPod Classic, iPod Touch, iPod touch 2nd Generation, iPod touch 2nd Gen 8/16/32 GB, iPod
5th Generation, iPod nano 6th generation

28 juli, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *