Kulturbloggen testkör Kia Picanto

Jag har testkört bilen Kia Picanto en vecka. Det är den minsta modellen jag kört, en 3-cylindrig jättepigg miljöbil.

Den passar mig perfekt, dels för att den är så lättkörd och ändå, trots att den är så liten känns den rymlig för mina långa ben. Den har en intuitiv kontrollpanel som jag hade lätt att förstå utan att behöva grotta ner mig i bruksanvisningar.

Som sagt: det är en miljöklassad bil, vilket ju känns bra för mitt eko-samvete – och för att jag slipper biltullar också.

Trots att det är en liten bil hade den bra driv, det gick snabbt att få upp  farten och den drog bra i backar.

Som musikintresserad är det dessutom viktigt för mig att ha bra musikanläggning. Trots att bilen är en av de som kostar minst har den en bra cd-spelare med möjlighet att koppla in ipod/iphone också.

Att den är snygg och den jag körde hade en elegant svart färg ger bonuspoäng.

Som alla andra Kia-modeller har den sju års nybilsgaranti, alternativt 15.000 mil.

Nya Kia Picanto 5d lanseras i Sverige i maj. Cirkapris från 109.900 kronor.

Jag såg att den fick betyg 4 av DN i våras. Jacques Wallner skrev bland annat:

Kia har god uppfattning om vad som ska locka kunderna utöver designen. Bra och snåla drivlinor samt sju års fabriksgaranti. Koncist uttryckt: värde för pengarna.

Motorvägar och landsvägar, det spelar ingen roll, jag reder mig med 1,2-litersmaskinen. Det är inga problem att snabbt accelera in på motorvägar eller köra om ute på landsbygden.

I stadstrafik är bilen smidig. Start-stoppsystemet fungerar utan mankemang. Trots vår misskötsamhet av bränsleförbrukningen visar inte färddatorn mer än 0,6 liter per mil.

Vi Bilägare har också testkört och berättar bland annat:
Säkerheten var en brist hos gamla Picanto. Visserligen fick modellen antisladdsystem på ålderns höst men den grundläggande konstruktionen var förlegad och modellen lyckades bara få tre stjärnor i krockprovet hos Euro NCAP. Den nya bilen är väsentligt förbättrad.

På den svenska marknaden ingår antisladdsystem och inte mindre än sju krockkuddar i standardutrustningen. Den säkerhetsnivån blir emellertid inte standard på alla marknader. Eftersom Euro NCAP krocktestar bilar som är basutrustade enligt den enklaste konfigurationen, får Picanto svårt att nå det högsta betyget, fem stjärnor.

 

Kia Picanto säljs med en relativt hög utrustningsnivå redan i basutförandet. Här ingår luftkonditionering, stereo, elhissar fram, färddator och värmesitsar.

Mer specificerade uppgifter om Kia Picanto finns på dess hemsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

29 juni, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *