Kulturbloggen möter Pain

Skribent:

Pain är aktuella med skivan ”You Only Live Twice” och har en exklusiv releasefest på Pub Anchor. Här får vi träffa Peter Tägtgren som ger oss en liten inblick i arbetet bakom den nya skivan.

Hur beskriver du den nya skivan?
Mer gitarrbaserat, den låter mörkare. Pain är ändå alltid Pain. Det är mera varierande sång på den nya skivan och den beror det på låten. Låten talar om hur jag ska sjunga.
Att få ihop det tog längre tid, men Pain är alltid ett stort experiment. Jag har experimenterat mindre med ljudet den här gången och mer med sången. Det är alltid lika viktigt att vara kreativ.

Hur skulle du beskriva arbetet bakom skivan?
Som att springa in i väggen fyrtio gånger om dagen. Men sen lär man sig och då är det bara att gå vidare, tills man stöter på nästa problem. Ibland känner jag mig för gammal för det här och önskar jag hade ett riktigt jobb, men det är ändå något som drar mig att fortsätta med det jag gör.

Finns det några nya influenser till den nya skivan?
Nej. Allt kommer härifrån. (pekar på huvudet)
I början med Hypocricy hade vi influenser som Deicide, Entombed och Morbid Angel men efter att ha gjort ett par skivor där vi kopierar deras material så växer du och hittar din egen stil. Sen är det bara att köra vidare. Det går inte att stå och snurra på samma ställe.

Vad tycker du om kritiken skivan har fått?
Jag har faktiskt inte kollat så mycket på den. Jag såg att Aftonbladet gav oss en trea och inte tyckte vi var tillräckligt intressanta. Jag vet inte vad de förväntar sig. Ska jag skrika ”Heil Hitler”? Det här är det jag klarar av just nu och det är bara att hoppas det går att förbättra till nästa gång.

Vad har varit din höjdpunkt som Pain?
Jag har inte haft någon än.
2001-2002 när vi var som störst var när jag mådde allra sämst. Jag vill inte vara känd på det viset, det är så fruktansvärt ansträngande. Jag har vänner som har frågat mig om jag inte ska vara med i Melodifestivalen och sånt. Det är det värsta jag kan tänka mig, Sån uppmärksamhet vill jag inte ha, jag vill kunna vara mig själv och leva för mig själv.

Vilken har varit den sämsta perioden?
Att byta skivbolag, byta manager är fruktansvärt jobbigt. När vi jar jobbat upp oss så får vi plötsligt börja om från början.
Men nu går det bra, Som Dr. Alban skulle säga, ”Ztabilt”.
Grabbarna gör väldigt mycket, till exempel tog en på sig hela releasefesten och alla gör sin grej, det är väldigt skönt att ha det här stödet bakom sig.

Vad har du för ambitioer just nu?
Samma som jag alltid har haft. Att alltid göra så bra jag kan.

Vad kan vi förvänta oss av Pain framöver?
Mycket live.Vi skasatsa på det visuella och göra en fet show.

Vilket band borde återförenas?
Beatles. Det var det perfekta bandet.

Vilket band borde splittras?
Här vågar jag inte säga för myket… Men Kiss! Jag över alla band i världen men nu känns det som om de har hållit på lite för mycket. Det har blivit nån slags Disneyworld känsla över det hela.

Det ryktas att en Hypocrisy DVD är på gång, kan du berätta något om det?
Ja det var den vi arbetade med idag, det är en dokumentär förutom konserten. Det är verkligen impnerande vilket jobb som har lagts ner på den, den känns riktigt stor! Det är som att se på en Mettallica dokumentär.

Pains nya video som visades för första gången på releasefesten:

8 juni, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *