Eve and the last waltz med Turpentine är svåra att lyssna på, men lätta att älska

Skribent:

Artist: Eve and the last waltz
Titel: Turpentine
Betyg 4
Utgivningsdatum:11/5

Eve and the last waltz med Turpentine är svåra att lyssna på, men lätta att älska. Musiken består av många små bitar, och pusslet passar inte alltid ihop. Det finns influenser från folkmusik, från konstmusik, och från low-fi. Konsten är ett tema i både musik och omslag, och det är ett passande tema för musiken. Jag blundar på tunnelbanan, och Eva Lalander leder in mig i en ny värld med ibland lite entoniga röst.

Det jag gillar med skivan, är eftertänksamheten, att mindre kan vara mer. Den lätta produktionen gör att musiken står på egna ben. Gamla syntar passar ihop med dragspel, en gitarr kommer in och spelar en annan rytm, dissade rundgångar. Det är ingen musik du kommer höra på några privatradiostationer, men om du klarar av det första motståndet, så blir du rikt belönad. Det är musik för dig som låter musiken skölja över dig, och som behöver ett soundtrack till en ny tavla.

Har du ingen ny tavla, så följer det med en bild med skivan. Hela skivan känns som en utställning, med fjorton nya konstverk, och alla har sitt berättigande, dock gillar jag ”last call” och ”Jackson Pollock” bäst.

Eve and the last waltz har sin releasefest den 10 maj på El Mundo på söder i Stockholm. Gratis är det, och kulturbloggen tycker att du ska passa på, att få höra denna musik live.

9 maj, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *