Aftonbladet har flippat ut totalt i monarkistisk yra, värre än SVT

En eloge till Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, hittills idag i alla fall. De anser inte att ett brittisk prinsbröllop är det viktigaste som sker i Sverige och i världen idag.

Till skillnad från Aftonbladet som flippat ut totalt. Kolla deras förstasida. Som om det var världskrig, så gigantiskt stort har de lagt upp prins Williams bröllop med Kate, som de direktsänder live. Är det verkligen så stort intresse för kungar och prinsessor och prinsar att det blir massor av tittare på en sådan sändning?
Har mänskligheten inte kommit längre än av vi vill underhållas av sagor om prinsar?

Expressen ligger snäppet under Aftonbladet. De värderas prinsens bröllop som det allra mest intressanta av allt som sker idag, men de har inte rena krigsrubriker i storlek.

SVT, publik service, har ett brett uppdrag och vi betalar licenspengar till dem. De livesänder förstås också via sin webbplats. Jag kan inte se att det är av stort allmänt intresse eller att det är något udda som har svårt att komma fram annars. Att satsa stort på bevakning av prinsens bröllop är inte journalistiskt motiverat heller. Så stor betydelse har han inte heller.

Relaterat:
Svenska Dagbladet 1, Svenska Dagbladet 2, Svenska Dagbladet 3, Rapport 1, Dagens Nyheter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

29 april, 2011

Det här inlägget har 3 kommentarer.

 1. Henrik Stigell skriver:

  Jag undrar om verkligen någon svensk är så pass intresserad av detta bröllop att det motiverar ens en bråkdel av uppmärksamheten. Jag har inte direkt hört någon prata om det utanför media.

 2. Rosemari skriver:

  Ja, jag säger det samma Henrik. Jag tror inte det råder så stort intresse för bröllopet alls. Medierna för fel bedömning, tycker jag.

 3. Martin skriver:

  Jag tror de gör en mycket väl genomtänkt idé. Bland de som betalar för och läser en papperstidning fortfarande så är det nog vanligt att intressera sig för sånt är. Det är nämligen den gruppen som är viktigast för dessa tidningar,

  Den gruppen människor kommer vara viktigast tillsmediahusen kommer på något sätt att tjäna pengar som inte innebär att man säljer papper. Det har de inte gjort riktigt än, eller ja, de klamrar sig fast vid de två andra statsmakterna allt vad det går, för det är inte folket de lever på längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *