Aftonbladet frossar i våld – en uppvisning i dubbelmoral

TV: Varning för starka bilder

Så stor det allra överst på Aftonbladet i skrivande stund. Nu, på annandag påsk, vill Aftonbladet få så många klick som möjligt genom att visa en film där en transsexuell människa blir svårt misshandlad.

Chrissy Lee Polis, 22, misshandlades svårt Anställd på McDonalds filmade attacken – la ut den på internet istället för att ingripa.

Det är inget fel i att Aftonbladet vill ha många klick på sajten och vill ha många besökare. Det är på det sättet de kan få inkomster via annonsförsäljning. Självklart måste redaktionens medlemmar och alla andra som arbetar inom Aftonbladet kunna få sina löner. Men genom att ta det här steget: att låtsas förfäras över våldet och samtidigt försöka locka till sig så mycket klick som möjligt genom att visa våldsfilmen – det är en ren och skär uppvisning i dubbelmoral.

Jag tycker inte det finns något journalistiskt skäl att visa upp det våldsamma filmklippet. Det finns journalistiska skäl att berätta om hur människor kan välja att spela in istället för att ingripa. Det kan säga något om människor idag.

Relaterat: Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

25 april, 2011

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. Ulf skriver:

    Det är väl det som är kvällstidningsjournalistik…

  2. Sara skriver:

    Jag håller med till fullo. Det finns en skarp gräns mellan att vilja dela viktiga nyheter och att gotta sig i andras olycka. Jag läser inte kvällstidningarna därför, mitt enda försvar mot våldsfrosseriet i nuläget…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *