Guillemots släpper månadens skiva – Walk The River

Skribent:

Band: Guillemots
Album: Walk The River
Betyg: 4
Utgivningsdatum: 18 April 2011

Efter att ha sålt guld med sitt soloalbum (”Fly Yellow Dream”) återförenas Fyfe Dangerfield med resten av Guillemots-gänget för att återigen släppa en harmonisk, melodisk skiva. En skiva som precis som bandets första (till viss grad även ”Red”) är exceptionell på att väcka starka känslor och beröra.

Den här gången har de verkligen överträffat sig själva och gjort sin mest melodiska och finslipade skiva hittills. Varje spår är unikt och återspeglar galant olika känslor samtidigt som de som vanligt är inne och nosar på olika genrer. Som till exempel de tydliga post-rock influenserna på ”Sometimes I Remember Wrong” medan låtar som ”The Basket” och ”Dancing In The Devil’s Shoes” verkar innehålla inslag av britpop och till och med synthpop. T

rots ett par mindre spännande spår som inte fungerar så bra varken musikaliskt eller textmessigt (tänker främst på halvfåniga ”Sometimes I Remember Wrong”) smälter de in i skivan på ett mystiskt sätt och bidrar till sammanställa den slutliga upplevelsen.

Låtarna bygger upp en helhet som garanterar en musikalisk resa att drömma sig bort till, och som kan tillfredsställa även den mest krävande musikälskare. Walk The River lär vara Guillemots mest originella, melodiska skiva och, om du frågar mig, deras bästa hittills. Köp den!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

18 april, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *