I´m From Barcelona: Forever Today

Skribent:


Artist: I´m From Barcelona
Titel: Forever Today
Betyg: 4
Utgivningsdatum: 2011-03-23

”Let Me Introduce My Friends” hette debutplattan från det gladgalna storbandet ”Im from Barcelona”. Det mottogs med rejält mycket större entusiasm och glädje än vad de 29 medlemmarna i bandet någonsin hade kunnat ana. Nu släpper de sin tredje fullängdare på cd och namnet på albumet är ”Forever Today”.

Det här är musik man blir glad av! Och det är meningen också. Bandledaren Emanuel berättar att de testade göra deppiga låtar men det blev bara… ”för mycket ångest”. Nu blev det istället tio glada storbandsroliga låtar på klassiskt ”Im from Barcelona”-man’er. Det här bandet gör musik med en stor kör som skapar en smittande sing along känsla. Att se bandet uppträda ger en känsla av att detta är en glädjeyr skolklass på resa. Med 29 bandmedlemmar skapar de både känsla och sound av ett riktigt storband.

Bandet startade som ett av bandledaren Emanuel Lundgrens musikprojekt. Han hade tagit semester för att göra det han tycker allra bäst om; spela in musik. Men det blev liksom inte så roligt att göra det själv. Så han tog hjälp av sina vänner. De ställde mer än gärna upp och till slut började förfrågningar om att framföra låtarna live att komma. Ett tu tre hade de skivkontrakt med EMI och bokade spelningar i flera olika länder. 2007 vann de P3 Gulds pris för Bästa Nykomling och var samma år nominerade för en grammis.

Förstaspåret på nya skivan som släpps den 23 mars heter ”Charlie Parker” (döpt efter legenden) och är en humörhöjare. I första sekunden hörs Emanuel skratta innan pigga trumpinnar räknar in. En glad låt med mycket handklapp och sång som fungerar som ett samspel mellan Emanuel och resten av bandet. Singeln ”Get In Line” har redan börjat snurra flitigt på P3. Flera av låtarna har potential att bli vårens mest spelade i etern. Den här plattan kan bli en sommarplåga…

Att se det här bandet live är en rekommendation. Det är mäktigt med så många människor på scen samtidigt. Eftersom bandet har som inställning att varje spelning är den sista de gör ger de allt. Idag den 22 mars släpps nyheten att ”I´m From Barcelona kommer” spela på Popadelica, en festival i Huskvarna den 7 maj. För tillfället är det den enda spelningen för bandet under våren.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

23 mars, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *