Skivrecension: Jonas Schwartz – I Keep My Eyes Wide Open EP

Skribent:

Band: Jonas Schwartz
Titel: I Keep My Eyes Wide Open EP
Betyg: 2
Releasedatum: 14 Januari 2011

Tredje och sista delen av Jonas Schwartz EP-trilogi som ska bilda debutskivan är nu utgiven.
Första delen var bra, andra delen var fantastisk, så förväntningarna inför den tredje delen blev ganska höga. Tyvärr besvaras de inte riktigt. Visst, skivan har sina höjdpunkter och det går inte att påstå att den är dålig, men den hamnar i skymundan av föregångarna ”Am I Even Close” och ”Sisiphus” som känns lite mer energiska, lite mer levande.

Som en helhet kommer låtarna från “I Keep My Eyes Wide Open” säkert att smälta in jättebra i den kommande skivan tillsammans med det tidigare materialet, men trots “Tomorrow Belongs to Me”s melankoliska karaktär, upptempot i “I Know You So Well” och den trevliga stämning “A Way To Keep Control” lyckas skapa, får inte den här EP’n samma brädd och uppfyllnad som vi tidigare fått höra.

Om du har hört föregångarna och planerar att komplettera hela skivan lär du inte bli alltför besviken, men annars är det lika bra att vänta på fullängdaren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

14 mars, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *