Ginger Trees nya album Along With The Tide – ett band som blir spännande att följa

Skribent:


Band: Ginger Trees
Titel: Along With The Tide
Betyg: 4
Releasedatum: 09 Feb 2011

Jag har saknat bra svenska progressive-rock band, men nu finns det äntligen något att glädjas över. Ginger Trees, trion från Borås, har släppt sin andra platta, som precis som föregångaren bär på samma underbar 70-talskänsla.
”Along The Tide” är en intressant skiva, i vilken jag tycker kunna urskilja inslag av bl.a. Rush, Uriah Heep och Pink Floyd. Det märks att själva textskrivandet inte har varit bandets största prioritering, men den fantastiska sången jämnar ut upplevelsen.

Några spår känns lite svaga och det verkar inte vara någon låt som sticker ut ur mängden något speciellt. Stundvis känns plattan till och med lite tråkig. Men i sann progressive rock-anda omvandlas de stunderna snabbt till något intressant igen och skivan håller rakt igenom en ganska hög standard. Inget banbrytande, revolutionerande rent musikaliskt, men Ginger Trees använder ett gammalt, nästan bortglömt koncept på ett helt acceptabelt sätt när de blandar hårdrock med mera klassisk rock för att skapa ett konstverk där vare låt för sig bjuder på en unik, vacker upplevelse.

Ginger Trees har gjort ett gott intryck på mig och det blir spännande att följa bandets utveckling. Skivan rekommenderas alla älskare av lite “mognare” rock.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

14 mars, 2011

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. Gustav skriver:

    ”Det märks att själva textskrivandet inte har varit bandets största prioritering”

    Skojar han?
    Det är texterna som ÄR skivan!

  2. Jan-Erik skriver:

    Ett tips är att besöka t ex Slottsskogen goes progressive i sensommar för att både se det här bandet och andra progressiva. Det finns mycket gott på den inhemska scenen för progressiv musik som Ginger Trees är kanske inte de som står överst: Gösta Berlings saga, Introduction, Ved, Won, Paatos, Nevärlläjf, Brighteye Brison, Simon Says, banden är många – och då har jag inte ens tagit upp de som hållit på ett tag: Karmakanic, Anekdoten, Flower Kings, Moon Safari. Så säg inte att det inte finns mycket lysande progressiv musik producerad nu och här! Läs gärna mina recensioner av både progressiv och klassisk musik i Nya upplagan (även på nyaupplagan.se).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *