Till jul lanserar Google en konkurrent till Spotify

Skribent:


Spotify har verkligen förändrat sättet att lyssna på musik för många. Jag ser hur ungdomarna när de har fest hemma hos oss ställer upp en dator som de kopplar till högtalare.
Det är underbart att kunna lyssna på massor av musik utan att behöva köpa skivorna och samtidigt veta att det är lagligt och att musikerna får betalt.
Spotify finns dock bara i några länder ännu så länge. Och deras introduktion på den amerikanska marknaden lär få problem. Lagom till jul lanserar Google sin konkurrent.

Expressen:

Nu ska Google få dig att överge det svenska musikspelarundret Spotify. Enligt flera källor kommer Google lansera ett eget Spotify till jul. Och utmana Apple som kung över den lagliga musiknedladdningen

Google lyckas med mycket, men inte med allt. Deras community Orkut kidnappades av brasilianska webbaktiva och är numer enbart något för de som kan portugisiska. Google klarade inte att sköta det på rätt sätt. Google Wave lyckades inte. Ska de lyckas med en musiktjänst måste den vara minst lika bra och smidig som Spotify. För musikbolagen måste det vara mest intressant att ha avtal med så många sådana tjänster som möjligt. Det är som att finnas i så många butiker som möjligt.

Emanuel Karlsten har också bloggat om det i Tabloism 2.0.

Relaterat:
Aftonbladet, AB:s prylblogg

Läs även andra bloggares åsikter om ,

22 september, 2010

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *