Recension av Micmacs

Excentriska skådespelare i underlig fransk komedi.

Två händelser, som båda kan härledas till stadens vapentillverkare, förstör Bazils liv.

Som liten trampar hans pappa på en mina i Algeriet. En natt när han är vuxen och jobbar i en videobutik träffas han av misstag i huvudet av en pistolkula.

Eftersom han riskerar att förlora förståndet om kulan plockas bort bestämmer sig läkarna för att låta den sitta kvar. Det leder dock till att han kan falla ihop och dö när som helst. Inte nog med det. Under sjukhusvistelsen förlorar Bazil både sin lägenhet och sitt jobb.

Utblottad lär Bazil känna stadens andra hemlösa som bor ihop på en soptipp. Ett gäng udda individer. Samtidigt klurar Bazil ut sin hämnd. Tillsammans med sina nyvunna vänner genomförs planen för att störta vapenhandlarna.

Här kan du se trailern:

25 juni, 2010

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *