Intervju med Paramore

Under Göteborgsfestivalen Pier Pressure fick Kulturbloggen träffa bröderna Josh (gitarrist och låtskrivare) och Zach (trummis) Farro från det populära bandet Paramore. De berättade bland annat om golfbilar och deras kärlek till Kent.

Det är tydligt att Josh är den drivande personen och det är även han som svarar på de flesta av frågorna medan Zach kommer med inlägg då och då.

Hur känns det att vara tillbaka i Sverige?
Fantastiskt. Sverige är ett av våra favoritländer. Kulturen här är så annorlunda från resten av Europa. Alla vi träffar här är så vänliga och har så individuella stilar.

Hur bildades Paramore?
Vi har alltid spelat i olika band med våra vänner men när vi gick i gymnasiet lärde Zach känna Hayley. Vårat band letade efter en sångare och Hayley kunde både sjunga och spela gitarr så vi frågade henne om hon ville gå med i bandet.

Vilka roller har ni i bandet?
Det är Hayley och jag som är ledarna, så alla vänder sig till oss om det är något. Zach och Taylor skämtar mycket och Jeremy är ganska lättsam av sig. Men de är viktiga i bandet för de bidrar med ett roligt element.

Vilka är era musikaliska förebilder?
Vi gillade verkligen The Nationals nya skiva och Jimmy Eat World är ett av våra favoritband. Bland svenska band älskar vi Kent och Kadawatha som ska vara förband åt oss på vår USA-turné.

Vad inspirerar er att skriva musik?
Det brukar vara jag som skriver det mesta av musiken. Sedan ger jag det till Hayley som kommer på något ämne att skriva om. Hon skriver väl mest om personliga erfarenheter. Hennes texter är ärliga och sårbara.

Vilken av era låtar tycker ni bäst om?
Let the Flames Begin. Den handlar om glädjen efter att ha gått igenom någonting svårt men vi gillar den framför allt eftersom den är rolig att spela live.

Paramore har blivit gigantiska de senaste åren. Trodde ni att ni skulle bli så här stora när ni började spela ihop?
Nej, verkligen inte. Vi spelade ju bara i band för att det var roligt. I början spelade vi mest i kyrkor och skoltävlingar men det har gått fort. Plötsligt var vi signade, började turnera över hela världen och nu är vi här.

Vad skulle ni säga var ert stora genombrott?
Det var nog när vi släppte vårt andra album Riot!. Det var då vår musik började spelas på radion och spreds till Europa. Nu är vi nästan större här än vad vi är i USA.

Kan ni berätta lite om er nya skiva Brand New Eyes?
Det är den första skivan vi spelat in med Rob Cavallo (som tidigare producerat Paramores låt Decode som var med på soundtracket till den första Twilight-filmen). Det är även den första skivan vi skrivit hela i ett och samma rum. Till skillnad från våra tidigare skivor så låter den mer som det är meningen att vi ska låta live.

Ni har konserter i stort sätt året om. Vad gör ni för att fördriva tiden när ni är på turné?
För det mesta tar vi det bara lugnt. Vanligtvis spelar vi på festivaler mitt i ingenstans men när vi spelar i städer försöker vi ge oss ut på upptäcktsfärd.

Vilket är ert bästa turnéminne?
Det var nog en natt på ett hotel i Kalifornien. Väktarna var fans till oss så de lät oss låna deras golfbilar. Vi åkte runt i åttor under månskenet. Det var fantastiskt.

Den sista frågan. Vad har ni för planer för framtiden?
Vi turnerar året ut. Sedan ska vi spela in en ny skiva och turnera med den. Så länge vi kan leva på det här kommer vi att fortsätta.

21 juni, 2010

Det här inlägget har 3 kommentarer.

  1. […] Paramore – Som jag träffade i somras, läs intervjun här. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *