Obama toppar svenska medier – och hur det gick till när Sarah Palins epost hackades med hjälp av wikipedia

Det amerikanska valet tar snart över mediebevakningen i svenska medier. USA är en av de stora och mäktigaste aktörerna inom internationell politik så det är inte oväntat.

Dagens ena stora nyhet kring det amerikanska

Finanskrisen har fått valvinden att vända för presidentkandidat Barack Obama som nu åter leder i opinionsmätningarna.

John McCain har begått flera avgörande misstag när finaskrisen kulminerat, skriver Daily Telegraph. Källa Aftonbladet.

Om det är Barack Obama som satt igång den accelerande förändringen, eller om det är globaliseringen som gör att USA tar ännu större plats i Sverige än någonsin förr, det må vara outsagt. Igår var jag på konsert med Stevie Wonder och han fick hela publiken i det fullsatta Globen att sjunga ”Barack Obama, Barack Obama”. Här bloggar jag om det och där kan du se filmklippet därifrån.

Om du är intresserad av amerikansk politik vill jag tipsa dig om en debattartikel på Arvid Falk som jag själv läste med stort intresse:

Närvaron i framförallt oljeproducerande regioner har nu försatt USA i såväl ekonomiskt som handels- och säkerhetspolitiskt trångmål. USA har en krigsmakt som är för stor för att försvara sitt territorium, men samtidigt har den visat sig för liten för att försvara dollarn som världsvaluta.

Konsekvenserna av Carter-doktrinens mer handfasta innehåll kommer nu med en accelererad finanskris att påverka Europa för lång tid framåt. Den del av Europa som är allierad med Nato.

På republikanska sidan har Sarah Palin, vicepresidentkandidat blivit hackad. Hackare kunde ta sig in i hennes epost. Metro redogör för hur det gick till när hackarna helt enkelt återställde hennes lösenord med hjälp av uppgifter som finns i Wikipedia. Skrämmande men också ett bra exempel på hur Internet fungerar och hur aningslösa en del politiker är.

Yahoo skriver i ett offentligt uttalande att hackarna lyckats återställa Sarah Palins lösenord genom att svara på en rad frågor angående hennes personliga uppgifter som födelseort och födelsedatum. Resultatet blev att Palins personliga mejl, fotografier och adressbok hamnade på olika internetsajter.

GLÖM INTE: Kulturbloggen regerar

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

20 september, 2008

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *