Handskar av, tandskydd in: Twitter inleder samarbete med Microsoft och Facebook

Skribent:

Twitter200x190
Meddelandet om samarbete att väntas komma om några timmar på Web 2.0 Summit. Avtalet skall vara klart och innebär att Microsoft Bing integrerar Twitter- och Facebook-updateringar i sina sökresultat. Vad jag förstår av en hastig genomläsning kommer samarbetet att innebära en djupare integrering än bara sökresultat men jag har inte satt mig in i detaljerna

Eftersom Google inte har något liknande avtal betyder det att Bing kommer att ha innehåll i sin sökresultat som inte finns på Google och är därmed en stor grej. Det kommer att sätta press på Google att få till liknande avtal. Det innebär också att konkurrensen mellan Microsoft och Google hårdnar. Nu åker handskarna av.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

21 oktober, 2009

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. […] Handskar av, tandskydd in: Twitter inleder samarbete med Microsoft och Facebook […]

  1. Stefan skriver:

    Matchen mellan Microsoft och Google har bara börjat. Ingen räknar väl med att Google kommer att sitta still och titta på när Microsoft går på offensiven. Kan bli intressant att se vad motdraget blir och hur det utvecklar sig med sociala medier över huvud taget. Risken är väl bara att alla blir snurriga och konfunderade och man vet inte hur saker och ting hänger ihop längre. Den som följer utvecklingen får se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *