poeten Lisa Robertson från Kanada kommer till Stockholms Internationella Poesifestival

Skribent:

Den internationellt hyllade poeten Lisa Robertson från Kanada kommer till Stockholms Internationella Poesifestival och Sverige för första gången för att framföra sin poesi.

Ett pressmeddelande:
Lisa Robertsons poesi är nyskapande, hon arbetar både politiskt och feministiskt medvetet och leker med alla slags konst- och medieuttryck. Hon använder nyhetsprosa, psalmer och väderleksrapporter. Det politiska i hennes poesi berör ofta genus, sociala tillhörigheter och hierarkier. En diktsamling finns på svenska, Vädret (Rámus) i översättning av Niclas Nilsson.

Robertson har även skrivit essäsamlingar om samtidskonst, arkitektur, sociala mötesplatser, luft och urban geografi. I 10TAL nr 25, tema Bildstormare finns den briljanta essän ”Om färg och dess användning”.

Under Poesifestivalen kommer Robertson framträda med helt nyskriven lyrik i form av en diktsvit som går under namnet Starlings som relaterar till årets tema: Återförtrollning. Hennes dikter läses på svenska av skådespelaren Nina Zanjani. Översättningen är gjord av Niclas Nilsson.

Lisa Robertson framträder på lördag den 25 november kl 19.00. I söndagens program medverkar hon i ett samtal med lingvisten och kulturskribenten John Swedenmark.

Lördag 25 november, Återförtrollning! show kl 19–23
Nobelmuseum, Gamla stan
Poesifestivalen arrangeras 24–26 november – tre dagar med poesi, musik, dans, teater, seminarier och fest!

13 november, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *