Filmrecension: The Rider – Berörande om manliga dygder

The Rider
Betyg: 3
Regi Chloe Zhao

Machoidealet är starkt inom rodeo-branschen. Under en hästtävling ramlar  och slår sig Brady  fördärvat. Han har knappt lämnat sjukhuset innan hästryggen ska sadlas åter. Brady uppmanas av läkare att ta det lugnt och låta kroppen läka. Men Brady lyssnar inte till det örat. The Rider är ett drama i det lilla formatet som med enkla medel och utan övertydlighet beskriver en rodeostjärnas tuffa leverne.  Förväntningar är stora på den tidiga sportstjärnan.  Störst är hans  egna krav. Brady är en fighter som inte ger upp i första taget, även om det kan innebära döden. Den karga miljön och det hetlevrade samhället skildras med säker hand av regissören Chloe Zhao. Berättarmässigt är filmen klassiskt uppbyggd. Det är den typiska historien om den ensamme mannen och hans kamp. Om Strävan efter att till varje pris uppnå mansbilden, en osårbar individ som aldrig säger nej. The Rider berör med sitt tydliga budskap om att visad sårbarhet har ett egenvärde. Men jag saknar ett större djup, en vidare diskussion om manlighetens dygder och begränsande natur. Men Chloe kommer långt med sitt engagemang och sin förkärlek till karaktärerna i filmen.

12 november, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *