Emojiplanet – En Recension av den nya spelautomaten

Skribent:

Spelskapare fortsätter att rida på vågen av moderna kulturfenomen. Och Emojis är väl precis det, ett fenomen. De populära figurerna blir fler och fler och med över 1.000 olika emojisymboler att välja mellan är det idag nästintill omöjligt att kommunicera utan att klicka på någon av de roliga symbolerna i mobiltelefonen. Istället för att kommunicera och uttrycka sina känslor kan man nu roa sig med Emjois samtidigt som man vinner pengar tack vare det nya spelet Emojiplanet.

Emojiplanet – en av årets bästa spelautomatlanseringar
De gulliga uttryckssymbolerna tar sig skepnad på hjulen i Emojiplanet, det nya spelet från NetEnt. Trots att spelet lanserades i slutet av augusti hade Mr Green äran att erbjuda sina spelare exklusiv tillgång till spelet veckor innan lansering. Och vilken lansering! Man gick all in, så att säga. En av årets bästa spelautomatlanseringar var fullspäckad med roliga kampanjer och generösa tävlingar. För att fira lanseringen av Emojiplanet lottade Mr Green ut en resa till Tokyo, skapade turneringar och dragningar med en prispott på upp till 210 000 kr och spelare badade i free spins- give aways. Den exklusiva spellanseringen av Emojiplanet hos Mr Green var minst sagt en succé.

Spelautomaten Emojiplanet – värd ett test
Om du, som många andra, älskar emojis är Emojiplanet definitivt värt att prova på. NetEnt har ännu en gång skapat ett innovativt spel som känns helt rätt i tiden. Speljätten hade som mål att skapa en ny och unik social-gaming upplevelse. Till skillnad mot mer traditionella slotautomater är Emojiplanet hos Mr Green ett spel som påminner mycket om de sociala spel som finns på diverse plattformar som Facebook exempelvis. Speltillverkaren Netent, en av världens bästa spelleverantörer, har fokuserat mycket på ljud, grafik och igenkänningsfaktor och resultatet är ett rent nöje att del av. De roliga uttrycksymbolerna bjuder in spelare i en lustig värld där underhållningen är på topp, spelupplevelsen är unik och bonusfunktionerna många. Emojiplanet är helt klart ett spel som är värt att prova på.

Spelregler
Emoji Planet Video Slot är inte en spelautomat i vanlig bemärkelse. Istället för de tradtionalla hjulen som snurrar faller istället symbolerna ned på skärmen i ett 5×6 rutnät. Denna Avalanche-mekanism skapar en hög igenkänningsfaktor hos populära spel i sociala medier. Spelet spelas med symboler, 1-10 nivåer (20 mynt per nivå) och olika myntvärden. Det finns inga vinstlinjer utan målet är att samla minst 5 av samma symbol i en sammanhängande klunga. Klungan kan bestå av samma närliggande symboler både horisontellt och vertikalt. Varje gång du får en vinst genom att samla 5 eller fler av de mest omtyckta emojisymbolerna- bombsymbolen, kyssymbolen, raketsymbolen, pizzasymbolen eller hjärtesymbolen, utlöses olika bonusfunktioner. Bonusfunktionerna är många och som grädde på moset tas man på en resa genom Emojiplanets universum vid en kedjereaktion av vinster. Med stigande musik rycks man med på ett speläventyr men oändliga möjligheter.

Vad går att vinna på Emojiplanet
På Emojiplanet kan man satsa från så lite som 2 kr upp till 2.000 kr, vilket gör att spelet passar alla plånböcker. Spelupplevelsen förhöjs tack vare den så kallade Avalanche- funktionen– vilket innebär att du kan vinna om och om igen från varje kaskad av slots. Det är nervkittlande att se på hur dessa vinstsymboler exploderar och därmed gör plats för ytterligare nya symboler som faller ner på skärmen. Landar man 30 symboler på skärmen vinner man 10 000 mynt. Den teoretiska återbetalningsprocenten ligger på 96,4% och innebär därför stor vinstchanser på Emojiplanet. Visst, det kanske inte finns någon free spinsfunktion men det är inget som påverkar spelupplevelsen eftersom det istället erbjuds ett generöst antal bonusfunktioner. Vinstmöjligheterna är stora tack vare de 5 bonusfunktionerna som triggas när mätaren fyllts till max. Har man turen med sig kan man kamma hem totalvinsten som ligger på 1 000 000 mynt.

Förväntningarna är som vanligt höga vid spellanseringar och speltillverkaren Netent lyckas alltid leva upp till dem. Dem har nu ännu en gång lyckats skapa ett spel på ett roligt och innovativt sätt. Trots att alla idag känner till de roliga uttrycksymbolerna som används flitigt lyckas Netent skapa en fräsch spelupplevelse där de välbekanta symbolerna flyttats från mobilen till spelskärmen. Temat känns både aktuellt och roligt och det är väl bara att sätta en ’tumme upp’ emoji som betyg. Emojiplanet är ett upplyftande spel som överraskar.

8 november, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *