Sex människor med funktionsvariationer berättar om sin väg till arbete i boken Självklart

Skribent:

I den nya boken SJÄLVKLART – Berättelser rakt in i socialpolitikdebatten berättar sex personer med funktionsvariationer om sin väg in på arbetsmarknaden.

Ett pressmeddelande berättar:
– Trots att arbetsmarknaden är starkare än på länge står fortfarande en grupp utanför. Att få en anställning är särskilt svårt för de som lever med en funktionsvariation. Så behöver det inte vara, säger Åsa Maria Andersson, vd för Misa AB, som arbetar med arbetsintegrering,.

I boken SJÄLVKLART – berättelser rakt in i socialpolitikdebatten berättar sex personer om hur de funnit sin plats i arbetslivet. Syftet med boken är att ge beslutsfattare och arbetsgivare inspiration att göra det möjligt för fler att vara en del av ett fungerande arbetsliv.

I boken får du bland annat möta Emma från Stockholm. Emma går upp tidigt och arbetar på ett hunddagis. Hon har diagnoserna Aspergers syndrom och ADD, tidigare var hon hemmasittare och hade vänt på dygnet. Gemensamt för Emma och de andra som berättar i boken är att de fått ett individuellt utformat stöd från Misa.

– Jag mår bättre nu, har fått vänner och är mycket gladare. Och ärligt talat – nu förstår jag att det är så här som livet ska kännas, berättar Emma.

I boken porträtteras:
– Fredrik som arbetar på Ikea med att montera möbler. Han har inlärningssvårigheter och dyslexi.
– Emma som arbetar på ett hunddagis med sikte på att arbeta på Tullverket. Hon har diagnoserna Aspergers syndrom och ADD.
– Julia som deltar i daglig verksamhet på ett äldreboende. Hon har en förvärvad hjärnskada.
– Claudia som arbetar på en förskola. Hon kunde efter flera år i landet nästan ingen svenska när hon drabbades av diskbråck.
– Göran som arbetar som föreläsare och driver fritidsverksamheter vid sidan om. Han har Noonans syndrom.
– Alexander som är en sångfågel och teaterapa som deltar i daglig verksamhet. Han har diagnoserna autism och Tourettes syndrom.

Om Misa
Inom Misa utgår vi från personens individuella förutsättningar, lust och intressen. Vi möter varje person där han/hon befinner sig och fokuserar på att ge ett sammanhållet stöd på resan mot ett arbete. En god relation mellan den som söker jobb och den som ger stöd är en avgörande framgångsfaktor. Vi är övertygade om att fler kan få vara en del av arbetslivet och samhället om de får rätt stöd. Det borde vara en självklar investering för framtiden och samhället!

Här kan du läsa mer om boken Självklart.

7 november, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *