Rapport från en fotbollsmatch med legendariska Gais

Legendariska fotbollslaget Makrillarna i Göteborg är kultur i hög grad.
GAIS tog en knapp seger mot Norrby IF på hemmaplan i superettan på lördagen den 21 oktober 2017. GAIS låg under i paus, men vände och segrade med 2-1 (0-1).

Kulturbloggen hade en skribent på plats som rapporterar:

Dagens match, med gråa moln på himlen, mellan GAIS och gästande Norrby IF (Eleganterna kallade) från Borås på Gamla Ullevi samlar 2 177 personer. Jag satte mig på läktaren L3 där GAIS-klacken dominerar. Till tonerna av Håkan Hellström vajar de grönsvarta GAIS-fanorna. En annan hejarlåt är gaisifiering av franska nationalsången Marseljäsen. Matchspelaren Dusan Djuric sa ”vi ska komma in i matchen j-igt hungriga”. Tränare är Basko Orovic.

1894 grundades GAIS: Göteborgs Atlets- och Idrotts Sällskap. Denna säsong spelar de i Superettan som är divisionen under Allsvenskan och divisionen över division 2.

Det är heta känslor på läktarna och GAIS-klacken har röstresurser: ”värdelös”, ”sätt fart din j-a bonne”. Norrby-supportrarna – Eleganterna – ett 20-tal personer med blåvita halsdukar – huserar på ena kortsidan.
Spelarna byts ut: Norrby IF:s nr 20 Prosper Kasim ut, nr 10 Gzim Estrefi in. GAIS nr 25 Simon Silverholt ut, nr 26 Carl Wede in. GAIS nr 16 August Wängberg fick gult kort. Norrby IF:s nr 5 Jesper Brandt får vila och nr 9 Leonard Pilana får spela. GAIS nr 20 Dusan Djuric får vila och nr 12 Erik Westermark får spela.
Nr 28 Marcus Översjö (NIF) gör 1–0 i 26e minuten (första halvlek). I 47e minuten (andra halvlek) gör nr 6 Calle Nyström (GAIS) 1–1. Smäll och rökutveckling kommer automatiskt. I 92a minuten (!) gör nr 10 Luka Mijaljevic i förlängningen ledningsmålet för GAIS. Så efterlängtat! Smäll och rökutveckling i vederbörlig ordning.

Tabellen innan match ger vid handa att GAIS ligger på 13nde plats med 27 spelade matcher och 31 poäng. Tabellen efter matchen ger GAIS extra tre poäng och ligger nu på 34 poäng – delar 34 poäng med Norrby – och inte längre på 13nde plats utan på 11e plats. Matchen Varberg-Örgryte IS slutade 0–0. Två matcher kvar denna säsong och nästa match är 28 oktober: Dalkurd (Borlänge)-GAIS. Sista match är 4 november, hemmaplan, mot Varberg. Varbergs ”bättre målskillnad” må så vara. Måtte makterna vara GAIS nådiga och fortsatt spel i Superettan hägrar.

Grattis GAIS till dagens vinst och Norrby IF – Eleganterna – tack för bra match!

22 oktober, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *