Pearl Jam ”Let’s Play Two” – kommer på bio 18 oktober

Skribent:

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam ”Let’s Play Two”
Betyg 4
Svensk biopremiär 18 oktober 2017

Dokumentärfilmen “Let’s Play Two” är inspelad 2016 under Pearl Jams två legendariska föreställningar på Wrigley Field. Filmen följer också base­bollaget Chicago Cubs under deras historiska säsong samma år när de vann World Series för första gången på 108 år.

Det är en underbar konsertfilm där Pearl Jams Eddie Vedder släpper oss lite närmare inpå sig. Chicago är Eddie Vedders hemstad och Pearl Jam har därför en stark koppling med staden, och baseballaget Chicago Cubs.

Det amerikanska rockbandet Pearl Jam bildades i Seattle, USA i början på 1990-talet. Namnet Pearl Jam är intimt förknippat med grungemusikens framväxt och kommersiella boom i Seattle i början av 1990-talet och de räknas som ett av de fyra stora banden i grungerörelsen tillsammans med Nirvana, Alice in Chains och Soundgarden. Pearl Jam är ett av få band som var med och startade upp den alternativa rocken i början av 1990-talet som fortfarande är aktiva och till och med juli 2006 har man sålt nästan 30 miljoner album bara i USA och över 60 miljoner världen över.

I dokumentären får vi se och höra bandet framföra både äldre och nyare låtar. Ur pressmeddelandet:
Från ”Ten” till ”Lightning Bolt” – dokumentären tar oss igenom Pearl Jams ständigt växande repertoar av både originallåtar och covers. Genom regissören och fotografen Danny Clinchs ögon och Pearl Jams röst får vi uppleva bandets speciella gemenskap med staden, laget och arenan.

Att filmen är ett måste för bandets fans är givet, men också om du bara är mer allmänt rockmusik-intresserad är filmen sevärd i hög grad. Musiken är bra och kringsnacket är intressant men tar inte för stor plats.

Filmen har biopremiäroOnsdag 18 oktober men visas endast den 18 och 25 oktober i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlstad, Linköping, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Uppsala & Örebro.

Nuvarande medlemmar
Eddie Vedder (sång, gitarr) 1990-
Mike McCready (gitarr) 1990-
Stone Gossard (gitarr) 1990-
Jeff Ament (elbas) 1990-
Matt Cameron (trummor) 1998-

Tidigare medlemmar
Dave Krusen (trummor) 1990-1991
Matt Chamberlain (trummor) 1991
Dave Abbruzzese (trummor) 1991-1994
Jack Irons (trummor) 1994-1998

Andra medlemmar
Boom Gaspar (Hammondorgel, keyboard) 2002-

17 oktober, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *