Fredrik Strage och Tara Moshizi nya jurymedlemmar i Swedish Music Hall of Fame

Skribent:

Vilka välkomnas in i prestigefyllda Swedish Music Hall of Fame nästa år? Det kommer journalisterna Fredrik Strage och Tara Moshizi vara med och avgöra.

Nu är jurysammansättningen inför vårens inval till Swedish Music Hall of Fame klar, med två nya jurymedlemmar: Fredrik Strage och Tara Moshizi.

Ett pressmeddelande:
är en av Sveriges mest profilerade musikskribenter, med Stora Journalistpriset och böcker som ”Mikrofonkåt” och ”Fans” på meritlistan. I dag skriver han krönikor i Dagens Nyheter, tipsar om musik i TV4 Nyhetsmorgon och driver podcasten ”Hemma hos Strage”.

Tara Moshizi har en större bredd än de flesta kulturjournalister. Hon har bland annat jobbat som musikrecensent för Aftonbladet och varit programledare i Sveriges Radio P3 och P4. I dag arbetar hon som programledare för Kulturnyheterna på SVT, är moderator på olika evenemang samt kulturredaktör på Icakuriren.

Sedan tidigare består juryn även av Kerstin Behrendtz och Lars Nylin. Juryns ordförande Anna Charlotta Gunnarson beskriver sina nya jurykollegor:

”Tara Moshizi och Fredrik Strage är rena drömtillskotten för juryn. De är allmänbildade och nördiga på samma gång och har därmed kunskaperna som krävs för att hitta såväl de breda som smala musikhistoriska linjerna. Tara och Fredrik kommer att få den nya buketten av Swedish Music Hall of Fame-musiker att blomma lite extra. Jag längtar jättemycket efter att sitta i intensiva diskussioner med den nya jurykvintetten.”

En central del i juryarbetet är engagemanget från allmänheten. Alla som har tips på musikskapare som förtjänar att bli invalda i Swedish Music Hall of Fame uppmanas att maila förslagen till info@smhof.se senast den 30 september.

Swedish Music Hall of Fame drivs av den ideella insamlingsstiftelsen Svenska Musikskattens Hus. Sedan 2014 är sammanlagt 39 musikskapare invalda. För mer information om verksamheten och de invalda – besök smhof.se.

25 september, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *